Pārsista galva un lūzumi – aug šovasar ūdenī notikušo nelaimes gadījumu skaits

Ik vasaru ārstu un masu mediju izplatītie aicinājumi iedzīvotājiem būt piesardzīgiem, atpūšoties pie ūdenstilpnēm, joprojām daudziem ūdensprieku baudītājiem paslīd garām nesadzirdēti. Arī šā gada siltākajos mēnešos apdrošināšanas akciju sabiedrība “BTA Baltic Insurance Company” (turpmāk – BTA) saņem daudzus nelaimes gadījumu apdrošināšanas atlīdzības pieteikumus ar lūgumu kompensēt peldvietās gūto savainojumu ārstēšanas izdevumus. 

Visbiežāk traumas tiek gūtas tieši tādā veidā, par kādu mediķi gadiem ilgi brīdinājuši cilvēkus – lecot ūdenī vai nirstot. Gan bērni, gan pieaugušie peldēšanas laikā pārsituši galvu pret ūdenī nepamanītu akmeni vai savainojuši kājas uz ūdenstilpnes dibenā esošu asu priekšmetu kā akmens šķautni vai stikliem. Jūnija beigās kāds klients salauza kāju, paslīdot uz laipas, bet maijā vēl kāds paslīdēja laivā, krita un pārsita galvu. 

Vairāki nelaimes gadījumi notikuši arī aktīvās atpūtas laikā. Kāds klients, ar veikbordu lecot pāri šķērslim, ietriecās tajā un savainoja ceļgalu, bet citam iekrišana uz sejas ūdenī beidzās ar tīklenes atslāņošanos, kā rezultātā bija nepieciešama operācija. 

«Šovasar saņemtie apdrošināšanas atlīdzību pieteikumi liek secināt, ka daļa sabiedrības atpūtas laikā pārlieku atslābinās un pavisam aizmirst parūpēties par savu un bērnu drošību. Daudzus nelaimes gadījumus varētu viegli novērst, ja vien cilvēki ievērotu elementārus piesardzības pasākumus – peldēt labi zināmās vietās, nelēkt ūdenstilpnēs un nepārvērtēt savas spējas. Arī aktīvā ūdenssporta cienītājiem ieteicams izmantot pieejamos drošības līdzekļus un padomāt, vai iecerētās izrādīšanās ieguvumi attaisnos iespējamo savainošanos un atlikušās vasaras pavadīšanu slimnīcā,» uz prātīgu atpūtu pie ūdens aicina BTA Apdrošināšanas atlīdzību departamenta direktors Kārlis Liepiņš

Par spīti neskaitāmiem brīdinājumiem, līdzīgas traumas tiek fiksētas katru gadu. Arī pagājušajā vasarā, lai arī tā bija vēsāka un cilvēki retāk meklēja glābiņu no svelmes ūdenī, BTA lielākoties saņēma pieteikumus par jūrā un ezeros gūtiem sasitumiem, lūzumiem un grieztām brūcēm.

Foto: canva.com

TOP Komentāri

avatar