Sirsnīgas receptes Mātes dienai

Īpašu svētku brokastu vai pusdienu pagatavošana ir viens no iecienītākajiem māmiņu palutināšanas veidiem svētkos – tas ir mīļi un sirsnīgi, turklāt pa spēkam gandrīz visu vecumu “bērniem”, tādēļ uztura speciāliste un pavāre Jevgēnija Jansone kopā ar nacionālo pārtikas mazumtirdzniecības tīklu ELVI, Mātes dienu sagaidot, piedāvā veselīgu, radošu un gardu ēdienu receptes māmiņu iepriecināšanai.

Pavasarīgas pilngraudu pankūkas ar rabarberiem

Šī noteikti nav vienkāršākā pankūku recepte un tās pagatavošanai būs vajadzīgs mazliet vairāk laika virtuvē, taču pēc šīs receptes gatavotās pankūkas būs spirgts un pavasarīgs sveiciens māmiņai svētku rītā! Starp citu – mīklu var pagatavot jau iepriekšējā vakarā, tad Māmiņdienas rītā atliks to vien sacept, pagatavot piedevas un modināt mammu ar smaržīgām un gardām brokastīm!

Sastāvdaļas (3-4 personām)

Pankūku mīklai

35 g kviešu miltu

90 g pilngraudu kviešu miltu vai griķu miltu

280 ml piena

2 olas

1 olas baltums

50 g sviesta, izkausēts

šķipsniņa sāls

Rabarberiem

200 g rabarberu

1 apelsīns

40 g cukura

½ tējk. kanēļa

šķipsniņa maltā muskatrieksta

Baltās šokolādes mērcei

70 ml piena

50 ml saldā krējuma

70 g smalki sakapātas baltās šokolādes

1 olas dzeltenums

Mellenes, piparmētru lapas/baziliks rotāšanai

 Pagatavošana

1) Iepriekšējā vakarā sajauciet visas mīklas sastāvdaļas un lieciet ledusskapī uz nakti ( mīklai ledusskapī būtu jābūt vismaz 2 stundas).

2) No rīta – pagatavojiet rabarberus. Notīriet tos un sagrieziet nelielos kubiņos. Lieciet katlā, pievienojot klāt cukuru, kanēli, muskatriekstu, sulu no apelsīna un 1 ēdamk. rīvētas apelsīna miziņas. Vāriet ~5-7 minūtes, līdz rabarberi ir mīksti.

3) Gatavojiet mērci – katliņā sakarsējiet pienu un saldo krējumu. Pievienojiet šokolādi un ļaujiet tai izkust. Atsevišķā bļodā nedaudz saputojiet olas dzeltenumu un lēnām pievienojiet tam karstu piena-šokolādes maisījumu. Salejiet visu atpakaļ katlā un turpiniet vārīt uz lēnās uguns, pastāvīgi maisot, kamēr mērce nedaudz sabiezē.

4) Uz sakarsētās pannas cepiet plānas pankūkas (mīklā jau ir sviests, tāpēc pannu nevajag atsevišķi ieeļļot).

5) Pildiet pankūkas ar rabarberu masu, salokiet un pasniedziet, pārlejot ar šokolādes mērci un rotājot ar zemenēm un piparmētrām.

Bumbieru un kazas siera salāti

Sastāvdaļas (4 personām)

4 saujas nedaudz apgrauzdētu valriekstu,

3 bumbieri

200 g spinātu lapu

100 g cieta kazas siera

Mērcei

100 ml ābolu sulas

1 tējk. medus

2 tējk. ābolu etiķa

1 tējk. dižonas sinepju

1 ēdamk. smalki sakapātā sarkanā sīpola

sāls, melnie pipari pēc garšas

Pagatavošana

 1) Sagrieziet bumbierus un kazas sieru plānās šķēlēs (1-2 mm biezas) un izgrieziet no tām sirsniņas (sirsniņu veidošanai var izmantot nelielas cepumu formiņas)

2) Sajauciet kopā visas  mērces sastāvdaļas

3) Kārtojiet uz šķīvja spinātu lapas, tām pa virsu lieciet sirsniņās sagrieztos bumbierus un kazas sieru. Pārlejiet ar mērci, virsū uzberiet drupinātus valriekstus un pasniedziet!

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar