Septiņi no desmit norāda, ka labākā dāvana izlaidumam ir dāvanu karte vai nauda

Tirdzniecības centrs “Origo” aptaujā noskaidrojis, kas būtu labākā dāvana vidusskolas vai augstskolas   absolventiem –  69% jeb septiņi no desmit  aptaujātajiem dāvanai biežāk izvēlas dāvanu karti  vai naudu. 82% aptaujāto uzskata, ka dāvanu karte ir lieliska izvēle sveikšanai izlaidumos, jo tā mazina bažas par nepiemērotas dāvanas iegādi un sniedz  iespēju sveiktajam pašam izvēlēties sev tīkamo dāvanu.

 Izlaidumu svētku priekšvakarā aptaujā gūtie rezultāti liecina, ka jaunieši, saņemot dāvanu karti vai naudu, biežāk  izvēlētos veikt emocionālos pirkumus  – divas trešdaļas (69%) jauniešu vecumā 18–29 norādījuši, ka brīvie līdzekļi sniedz iespēju iegādāties sen noskatītu vai patstāvīgas dzīves startam nepieciešamu lietu vai vienkārši izklaidēties un atpūsties kopā ar draugiem.

Savukārt vecākā paaudze, izvēloties dāvināt dāvanu karti vai naudu, fokusējas uz racionāliem mērķiem, paredzot, ka dāvanu jaunietis izmantos apģērba, tehnikas vai citas sadzīvē nepieciešamas preces iegādei.

“Vērojam, ka pieprasījums pēc dāvanu kartēm aug. Domājot par dāvanām, mūsu apmeklētāji aizvien biežāk ņem vērā ģimenes locekļu, draugu un kolēģu  iespējamās vēlmes. T/c “Origo”  dāvanu karte nozīmē jaunu dāvināšanas un dāvanas saņemšanas pieredzi, jo tā sniedz pilnīgi brīvu izvēli un pārliecību par  piemērotas dāvanas iegādi . Skolu un augstskolu absolventu sveikšanas gadījumā dāvanu karte var kļūt par būtisku ieguldījumu lielāka, sen lolota pirkuma veikšanā un ir solis pretī jaunieša patstāvīgās dzīves uzsākšanai,” teic “Linstow Baltic” un multifunkcionālā centra “Origo” komercdirektore  Evija Majevska.

Latvijas iedzīvotāju aptauja veicis tirdzniecības  centrs “Origo”  sadarbībā ar pētījumu aģentūru “Norstat Latvija”  2023. gada maija sākumā, tiešsaistē aptaujājot 1005 interneta lietotājus vecumā no 18 līdz 74 gadu vecumam.

Foto: ilustratīvs (pexels.com)

TOP Komentāri

avatar