Valsts prezidenta Edgara Rinkēviča apsveikums Skolotāju dienā

Mīļie skolotāji, mācībspēki un mūsu nākotnes veidotāji!

Skolotāja profesija ir dzīves aicinājums un arī dzīvesveids. Patiesi talantīgs skolotājs bieži vien ir pirmais iedvesmas avots, piemērs un varonis, kuram vēlas līdzināties katrs pirmklasnieks. Izcils pedagogs daudziem vidusskolēniem, ģimnāzistiem un profesionālo skolu audzēkņiem ir atslēga, kas spēj palīdzēt atvērt durvis jauniešu nākotnes sapņiem. Tādēļ ne tikai ļaujiet, bet mudiniet jauniešus sapņot arī tad, ja viņu mērķi šķiet nereāli vai gluži otrādi – maznozīmīgi!

Manuprāt, katru skolotāju raksturo arī atbildība. Atbildība par savu profesiju, atbildība par katru mācību stundu klasē un atbildība par saturiski kvalitatīvu mācību procesu. Tā ir atbildība arī pret saviem kolēģiem un mūsu nākotni – Latvijas jauniešiem.

Šodien vēlos sacīt paldies katram skolotājam, skolu atbalsta personālam un Latvijas izglītības nozarē strādājošajiem. Paldies par jūsu ikdienas darbu, rūpēm un atbildību, ko veltāt mūsu jauniešiem! Paldies par jūsu dzīves sūtību – būt par iedvesmas avotu mums katram – mācību klasē un dzīves skolā!

Lai iedvesmojoša un priecīga Skolotāju diena!

Foto: president.lv

TOP Komentāri

avatar