Šogad Lielajā Talkā pieteiktas 1214 talkošanas vietas

Piecpadsmitā Lielā Talka noslēgusies! Šogad kopumā tika pieteiktas 1214 talkas vietas. No tām 1001 publiskās atkritumu savākšanas un labiekārtošanas talkas un 213 SOLO talkas, kas sevī ietver DUO un ģimenes talkas. 

“Ik gadu pēc Lielās Talkas ir jūtams liels prieks par to, ka mūsu sabiedrība ir vienota un izjūt atbildību rūpēties par dabu. Sirsnīgs paldies ikvienam talkotājam, kurš šodien devas ārā, lai sakoptu un labiekārtotu kādu teritoriju. Mēs katrs varam sev uzsist uz pleca un pateikt paldies – par padarīto darbu un apziņu – ka paveicot arī nelielu darbu, mēs padarām Latviju skaistāku un veselāku. Tāpat vēlētos aicināt arī līdzcilvēkus pateikties tiem, kas šodien talkoja. Jo pateicoties viņiem, mēs visi rīt pamodīsimies tīrākā un sakoptākā Latvijā. Iedvesmosim viens otru, lai jau pavisam drīz varētu teikt, ka Latvija ir zaļākā valsts pasaulē. Celies, posies, iesaisties!” aicina Lielās Talkas vadītāja Vita Jaunzeme.

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Artūrs Toms Plešs stāsta: “Tas, ka Lielā Talka šogad notiek jau 15. gadu, ir pamatīgs sasniegums, kas apliecina mūsu kā sabiedrības vēlmi iesaistīties ne vien vides aizsardzībā, bet arī vides apziņas veidošanā. Ar Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas kolēģiem šodien talkojām Nacionālajā botāniskajā dārzā Salaspilī — stādījām ogu krūmus, ravējām dobes un darījām dārza darbus. Ņemot vērā, ka šogad Lielā Talka ir klimata pārmaiņu tematikā, ir būtiski, ka turpinām aktīvi strādāt pie klimata radīto seku ierobežošanas un pielāgošanās, tādēļ, piemēram, koku un krūmu stādīšana vai purvu rekultivācija ir daži no soļiem, kā mazināt oglekļa dioksīda piesārņojumu un dot dabai atelpu. Aicinu ikvienu pielikt roku pie zaļāku paradumu veidošanas gan šodien, gan katru dienu.”

“Šodien “Rimi” komanda talkoja dzīvnieku patversmē “Labās mājas”, lai palīdzētu mūsu mazākajiem draugiem justies labi. Mēs kā uzņēmums esam ļoti lepni un priecīgi, ka varam sniegt arī savu artavu Lielās Talkas dienā Latvijas sakopošanā. Protams, viena diena gadā, tas ir par maz. Tāpēc “Rimi Latvia” cenšas ne vien padarīt sava uzņēmuma darbību ilgtspējīgāku un videi draudzīgāku, bet arī uzrunāt  savus pircējus, lai viņi arī domātu par vidi un tās saglabāšanu.” uzsver Juris Šleiers, “Rimi Latvia” sabiedrisko attiecību vadītājs. 

“Mums ir liels prieks atbalstīt Lielo talku, tās mērķus un kopējo filozofiju. Esam pārliecināti, ka tikai kopīgi, apvienojot spēkus starp privāto, publisko un nevalstisko sektoru, varam sasniegt krietni vairāk. Jāapzinās, ka Lielā Talka nevar būt vienas dienas pasākums. Tā ir katra diena, kurā ir iespēja kaut nedaudz mainīt savus paradumus un kļūt atbildīgākiem pret vidi un dabas resursiem. Tas ir uzdevums gan uzņēmumiem, gan katram Latvijas iedzīvotājam atsevišķi,” tā “ Mežpils alus” komunikācijas vadītājs Toms Kursītis.

Latvijas valsts meži Vides izglītības vadītāja Līga Abizāre aicina: “Jau vairāk nekā 15 gadus AS “Latvijas valsts meži” īsteno izglītojošu kampaņu skolās un bērnudārzos “Nemēslo mežā”, kuras galvenais varonis ir Cūkmens – cīnītājs par tīriem mežiem. Tas nozīmē, ka šajā laikā ir uzaugusi jauna paaudze, kas apzinās, ka mēslot mežā ir slikti, kas dod cerību, ka nākotnē Latvija tiešām kļūs par zaļāko valsti pasaulē. Jau tagad varam lepoties, ka vairāk nekā pusi mūsu valsts teritorijas sedz meži, diemžēl atkritumu problēma tajos joprojām ir aktuāla. Tāpēc Cūkmens turpinās izglītot sabiedrību visā Latvijā, lai katrs no mums apzinātos tīru mežu lielu vērtību.”

TOP Komentāri

avatar