Rīgā rīta stundās sasnidzis liels sniega apjoms, satiksme var būt apgrūtināta

Šorīt plkst. 5.30 stājies spēkā dzeltenais brīdinājums par snigšanu Rīgā, kas ilgs līdz plkst. 10.00 un mazākā apmērā turpināsies arī visas dienas garumā. Rīta stundās sniega sega Rīgā palielinājusies par 5- 9 cm, vietām pat līdz 20 cm. Uzņēmumi, kas pilsētā veic sniega attīrīšanu, strādā pastiprinātas intensitātes apstākļos – darbu veic 67 sniega attīrīšanas transporta vienības 1021 km garumā. Rīta stundās sabiedriskā transporta kustība noritējusi bez kavējumiem.

Visas dienas garumā satiksmes kustība ielās var būt apgrūtināta, iedzīvotājiem jāieplāno lielāks laiks ierastā maršruta veikšanai. Saistībā ar gaidāmo snigšanu, šodien atsevišķos Rīgas rajonos var būt traucētas arī āra aktivitātes un kavēta sabiedriskā transporta un gājēju pārvietošanās.

Iedzīvotāji aicināti rūpīgi pārdomāt transportlīdzekļu novietošanu, lai sniega tīrīšana notiktu bez ierobežojumiem. Transportlīdzekļu vadītājiem nav ieteicams veikt apdzīšanas manevrus, kā arī jāizvēlas laikapstākļiem piemērots automašīnas vadīšanas stils, ievērojot pietiekamu distanci ar priekšā braucošo transportlīdzekli.

Namu īpašnieki un apsaimniekotāji aicināti pievērst uzmanību ietvju stāvoklim un veikt atkārtotu to tīrīšanu, ja snigšana turpināsies arī dienas garumā. Noteiktās Rīgas centra ielās ar palielinātu gājēju intensitāti ietvju stāvokli kontrolē Rīgas pašvaldības policija un pašvaldības sešas mobilās sniega tīrīšanas vienības, operatīvi iesaistoties to attīrīšanā un pretslīdes nodrošināšanā, pēc darbu veikšanas piestādot rēķinu namīpašniekam.

Par sniega tīrīšanu Rīgā

Kopējais attīrāmo kilometru garums ir līdz 1021 km. Kopumā tiek tīrītas 1737 Rīgas ielas, kas iedalītas trīs dažādās kategorijās. Ielu kategorijas var noskaidrot: bit.ly/ielukategorijas

Prioritāri pilsētā notiek maģistrālo ielu, tiltu un pārvadu, kā arī ielu, kurās kursē sabiedriskais transports, un veloinfrastruktūras tīrīšana, kam seko mazākas nozīmes jeb apkaimes ielas.

Snigšanas laikā ielu tīrīšanas un kaisīšanas galvenais uzdevums ir nodrošināt ielu caurbraukšanu. Jāņem vērā, ka intensīvas snigšanas apstākļos ievērojams sniega daudzums uz ielām var atkārtoti parādīties ļoti īsā laikā, tostarp arī neilgi pēc brauktuves tīrīšanas. Tāpat putināšanas laikā uz brauktuvēm var veidoties sniega sanesumi.

Savukārt, kad snigšana ir beigusies, sniegam no maģistrālajām ielām, tiltiem, pārvadiem, veloinfrastruktūras un sabiedriskā transporta maršrutu līnijām ir jābūt notīrītam trīs stundu laikā, no 2. kategorijas ielām – četru stundu laikā.

Par jautājumiem, kas saistīti ar ielu un ietvju uzturēšanu ziemā, iedzīvotāji var vērsties Rīgas domes Satiksmes vadības centrā pa tālruni 8 000 36 00 un Apkaimju iedzīvotāju centrā pa bezmaksas informatīvo tālruni 8 000 08 00, kā arī mājaslapā Riga.lv, kur sadaļā “Sniega tīrīšana” var aizpildīt e-pieteikumu par vietas sakopšanu.

Lai satiksme noritētu droši, šādos laikapstākļos transportlīdzekļu vadītājiem ir savlaicīgi jāplāno maršruts un jābūt īpaši piesardzīgiem, ieturot lielāku distanci līdz priekšā braucošajam transportlīdzeklim. Snigšanas laikā jāizvēlas braukšanas apstākļiem un ielu seguma stāvoklim atbilstošs ātrums, neveicot straujus manevrus.

Ikdienas tīrīšanas darbu Rīgas ielās nodrošināšana 67 transporta vienības (47 automašīnas un 20 traktorvienības), pieejams 5500 tonnas sāls un 3000 tonnas sāls-smilts maisījuma, kas tiks papildinātas atkarībā no laikapstākļiem.

TOP Komentāri

avatar