Maestro Raimonds Pauls laiž klajā Sofijas Rubinas iedziedātu koncertsinglu

Jaunu igauņu dziedātājas Sofijas Rubinas iedziedātu koncertsinglu laidis klajā leģendārais komponists Raimonds Pauls. Balāde “Life in Black and White” pirmo un pagaidām vienīgo reizi publiski atskaņota tiešsaistes koncertā janvārī, bet klātienē pirmoreiz to varēs izdzirdēt jau 16.septembrī VEF Kultūras pilī Rīgā, kad īpašā Maestro 85 gadu jubilejai veltītā mīlas dziesmu programmā tiks atskaņotas vēl vairākas jaunas dziesmas.

Jaunā balāde tapusi uz pērn izdotās instrumentālā džeza plates “Pastaiga pa Rīgu” kompozīcijas “Vecais kino” pamata. Vārdus angļu valodā tai un vēl vairākām jaunajām dziesmām sarakstījis amerikāņu autors Gordons Pogoda. Dziesmā Sofija Rubina dzied par melnbalto kino un melnbaltajām fotogrāfijām, kas glabā jau aizgājušu laiku un cilvēku piemiņu, taču dziļi sirdī atmiņas joprojām ir krāsainas… “Uzstāšanās ar Maestro man vienmēr ir ļoti priecīgs notikums, jo katrreiz jūtams, ka ikvienu noti viņš izspēlē no sirds – tā ir kā saruna ar klausītāju caur melodiju,” saka Sofija Rubina.

Igauņu džeza dziedātāja Sofija Rubina studējusi prestižajā Bērklija Mūzikas koledžā ASV. Māksliniece laidusi klajā piecus albumus, un 2016.gadā izdotais “In the Land of Oo-Bla-Dee” ieguva Igaunijas Mūzikas balvu kategorijā “Labākais džeza albums”.

Jaunajā koncertsinglā savu solopartiju izpilda vēl viens labi zināms igauņu mākslinieks – kontrabasists Toivo Unt, kurš ar Maestro sadarbojies arī albumos “Crossroads” ar Liepājas Simfonisko orķestri un “Bach Kamēr Pauls” ar Rīgas jauniešu kori “Kamēr…”. “Darbs kopā ar Paulu ir liela bauda, un arī viņa skanējums ir unikāls, turklāt viņam piemīt neatkārtojams melodiskums,” saka Toivo Unt.

16.septembrī Maestro dziesmas VEF Kultūras pilī izpildīs arī Mihaila Čehova Rīgas krievu teātra dziedošā aktrise Veronika Plotņikova un dziedātāja Dināra Rudāne attiecīgi krievu un latviešu valodā. Klausītājiem būs iespēja izbaudīt gan dziesmas ar kolorītā krievu dzejnieka Jevgeņija Jevtušenko, gan latviešu leģendāro dzejnieku Jāņa Petera un Imanta Ziedoņa vārdiem. Koncertnoskaņu bagātinās arī izcilais kamerorķestris “Kremerata Lettonica” un “VCP” pūtēju grupa.

Koncerta sākums 16.septembrī VEF Kultūras pilī – pulksten 19.00, biļetes nopērkamas aula.lv. Tikmēr jaunais koncertsingls jau no 6.septembra dzirdams labākajās radiostacijās visā Latvijā.

Foto & video: publicitātes

TOP Komentāri

avatar