Mūziķis “Taurud” izdod singlu, kas pirmo reizi dzirdams arī latviešu mēlē

“Taurud” sevi mūzikas pasaulē pieteicis diezgan pārliecinoši, vēl dažus mēnešus atpakaļ ar savu otro singlu – “I’ve Been Carrying My Past Lives With Me” plūcot laurus Radio “SWH” jauno izpildītāju konkursā “Priekšnams”, kļūstot par februāra favorītu. Līdz šim rakstītās dziesmas bijušas angļu valodā, bet jau šodien mūziķis izdod dubultsinglu – dziesmu gan angļu, gan pirmo reizi arī latviešu valodā. “Night Sky” un “Nakts Skan” pieejamas Spotify, Apple Music, YouTube un arī citās platformās.

Dziesmu “Night Sky” un “Nakts Skan” tematika ir ļoti līdzīga. “Taurud” par dziesmu izsakās šādi: “Šī dziesma ir dziļi filozofiska un pieskaras tēmām par mūsu realitāti un izmaiņām tajā. Tā runā par mūsu mainīgo eksistenci un izaugsmi, laikā, kad izmaiņas redzamas gan pašos, gan it visā mums apkārt. Nakts debesis, vai nakts, kas īstenībā ir tikai skaņa kādas vēl līdz galam neizprotamas būtnes apziņā ir tikai ilūzija, fantāzija. Realitāte, caur kurām apziņa spēj ceļot, tai skaitā šī, nav īsta, bet gan sapņi. Mēs esam sapņotāji un mūsu esence ir mīlestība. Mēs esam multidimensiālas būtnes, kas spēj radīt un izmainīt sevi un visu ap sevi. Metafora par nakts debesīm vai skaņu, manuprāt, ir trāpīga mēģinot aprakstīt cilvēci. Kas ir nakts debesis? Kamēr uz zemeslodes ir nakts uz mēness ir diena. Kas tad ir tās “nakts debesis” – ilūzija. Un, kas tad ir mūsu koncepti par sevi, dzīvi, tās struktūru un principiem? Atļaušu atbildēt jums pašiem.”

Šis dubultsingls ir trešā triloģijas daļa, pagājušogad tika ierakstītas iepriekšējās divas. Un katrs skaņdarbs spilgti iezīmē mākslinieka rokrakstu. Vēl šovasar “Taurud” cer izdod nākamo singlu, kas arī, iespējams, būs divās valodās.

Pagaidām pārvietošanās starp valstīm vēl nav tik atvieglota, lai brīvi varētu koncertēt arī Latvijā, bet mūziķis cer šogad sniegt kādu koncertu arī dzimtenē, to gan rādīs laiks un situācija pasaulē. Tikmēr mūziķis turpina augt un iedvesmu radošām idejām smelties mūzikas galvaspilsētā Mančesterā. 

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar