4 padomi veselīgākai un apzinātākai ikdienas ēdienkartei

Uzturs un gremošanas traktā esošās baktērijas būtiski ietekmē veselību, darba spējas, ādas izskatu un vispārējo emocionālo un fizisko pašsajūtu, tāpēc ir svarīgi tiem pievērst īpašu uzmanību. Ceļš uz veselīgāku un apzinātāku ikdienas ēdienkarti ir pakāpenisks, tādēļ zīmols Nutrilite apkopojis 4 ieteikumus, kas veicinās pozitīvas ilgtermiņa un īstermiņa pārmaiņas gan izskatā, gan veselības stāvoklī.

  1. Izmaiņas jāievieš pakāpeniski

Ikdienas paradumus manīt nav viegli, tāpēc, lai palīdzētu organismam pierast pie pārmaiņām, tās nevajadzētu ieviest strauji. Lai ikdienā sāktu lietot veselīgāku un uzturvielām bagātāku uzturu, izmaiņas ēdienkartē var būt pavisam nelielas – pusdienās kartupeļu biezeni aizstāt ar tvaicētiem brokoļiem vai uzkodai izvēlēties ābolu nevis šokolādes batoniņu. Ieteicams neveselīgajiem paradumiem meklēt veselīgākas alternatīvas, jo ar uzturvielām bagāts ēdiens sniedz nepieciešamo enerģijas līmeni, novērš nogurumu un uzlabo pašsajūtu visas dienas garumā. Savukārt straujas izmaiņas rada stresu organismam, tāpēc nav ieteicams pēkšņi atteikties no konkrētu produktu lietošanas, bet gan darīt to pakāpeniski. Nereti strikti un pēkšņi ierobežojumi noved pie pretēja efekta, un kārotais, ne tik veselīgais ēdiens tiek apēsts dubultā.

  1. Lietotnes – palīgi, kas vienmēr pa rokai

Viedtālrunis ir kļuvis par neatņemamu ikdienas sastāvdaļu, tādēļ to var izmantot kā vērtīgu palīgu ceļā uz paradumu un ikdienas ēdienkartes uzlabošanu. Specializētās lietotnes, piemēram Daily Water Tracker Reminder un MyFitnessPal palīdz kontrolēt un sekot līdzi uzņemtajam ūdens, kaloriju un maltīšu uzturvielu daudzumam, kā arī sūta regulārus atgādinājumus. Ja mājās ir viedie svari, kurus iespējams savienot ar specializētu lietotni, piemēram, Huawei Smart Scale vai PICOOC Smart scale, tie lieliski noderēs ķermeņa masas indeksa, proteīnu un ūdens daudzuma, muskuļu, kaulu un tauku masas, metaboliskā vecuma noteikšanai un citiem parametriem. Iegūtie rezultāti būs palīgs apdomātām un veselīgām pārmaiņām. Turklāt šādas lietotnes saglabā iepriekšējos datus, seko līdzi pārmaiņām, kā arī sniedz personalizētus uztura un fizisko aktivitāšu ieteikumus, balstoties uz iegūtajiem rezultātiem. Vēl ir vērts lejupielādēt aplikācijas, kurās iespējams smelties idejas veselīgām maltītēm, piemēram, Pinterest.

  1. Izslēdz no uztura produktus, kas Tev neder

Dažādu ēdienu nepanesamība mūsdienās ir kļuvusi par aktuālu problēmu. Neveselīga un organismam nepiemērota pārtika veicina kaitīgo baktēriju vairošanos, samazinot labo baktēriju daudzumu organismā. Tā rezultātā toksīni skar visus orgānus, sevišķi ādu, tāpēc vislabāk to, kā ēdiens ietekmējis šūnu un orgānu darbību, var redzēt uz sejas – par to liecina pinnes, izsitumi, loki zem acīm un citi vizuāli novērojami organisma signāli. Lai uzlabotu sejas ādas izskatu un kopējo pašsajūtu, var mēģināt pakāpeniski no uztura izslēgt konkrētus pārtikas produktus un produktu grupas, tādēļ svarīgi sekot līdzi, kā organisms reaģē uz dažādiem produktiem, piemēram, pēc kuru produktu lietošanas mēdz sāpēt vēders, galva, pasliktinās pašsajūta vai parādās pinnes.

  1. Uzņem labās baktērijas

Labās baktērijas var uzņemt gan ar pārtikas produktiem, gan uztura bagātinātājiem. Daudz labvēlīgo baktēriju satur tādi pārtikas produkti kā kefīrs, skābēti kāposti, zaļumi, avokado, tomēr der atcerēties, ka labo baktēriju koncentrācija pārtikas produktos var nebūt pietiekama, lai atjaunotu zarnu mikrofloru un uzturētu to veselīgu. Uztura speciālisti iesaka regulāri uzturā iekļaut dažādus ar labajām baktērijām bagātus produktus, vienlaikus papildus lietojot arī uztura bagātinātājus. Kataržina Golos (Katarzyna Gołoś), uzņēmuma Amway un zīmola Nutrilite pārstāve, pārtikas tehnoloģe un uztura speciāliste, uzsver: “Pašreizējie pētījumi apstiprina pārtikas un zarnu mikloforas nozīmi labas veselības un labsajūtas uzturēšanā. Zarnas ir ne tikai lielākais orgāns, bet arī atbild par barības vielu absorbciju un metabolismu, kā arī tajās dzīvo labvēlīgās un kaitīgās baktērijas. Lai nodrošinātu līdzsvaru, svarīgi ne tikai parūpēties par vitamīniem un uzturvielām bagātīgām maltītēm ik dienu, bet arī palīdzēt organismam vairot labu garastāvokli, labsajūtu, kā arī iekšējo un ārējo spēku un skaistumu ar sabalansētu uzturu un labo baktēriju kompleksu lietošanu.” Mūsdienās to klāsts ir plašs, taču ieteicams izvēlēties tādu, kurš satur ne tikai labās baktērijas, bet arī citus organismam svarīgus vitamīnus. Piemēram,  uztura bagātinātājs Nutrilite™ Balance Within ™ satur ne tikai bifido un laktobaktērijas, bet arī B6 un B9 vitamīnus, kas atbalsta veselas imūnsistēmas darbību un mazina noguruma sajūtu.

TOP Komentāri

avatar