Arturs Gruzdiņš kopā ar “Knīpām un Knauķiem” aicina uz koncertuzvedumu

Arturs Gruzdiņš kopā ar “Knīpām un Knauķiem” aicina uz  koncertuzvedumu “Drošības festivāls” Liepājā, Talsos, Alūksnē un Rīgā.

Koncertuzvedums ģimenēm un bērniem “Drošības festivāls” tapis ciešā saiknē ar šogad izdoto tāda paša nosaukuma albumu, kas iezīmē “X-Faktora” pirmās sezonas uzvarētāja Latvijā Artura Gruzdiņa debija bērnu mūzikā. Koncertuzvedumā būtiskas drošības tēmas savijas vienotā stāstā, kas bērniem un vecākiem atgādina par uzmanību dažādās dzīves situācijās. 

“Kopš albuma iznākšanas ar klausītājiem tikāmies mazā formāta koncertos bibliotēkās, skolās, un citviet. Bija jūtams, ka mūzika un tēma bērnus uzrunā, sniedz iespēju par drošību iemācīties ko jaunu, kā arī lepoties par to, ko viņi jau zina. Jutu, ka esam gatavi satikties lielākā formātā,” koncertuzveduma tapšanu iezīmē Arturs. 

Koncerttūre tiks atklāta 25. novembrī Liepājas Olimpiskajā centrā, tālāk turpinoties 26. novembrī Talsu Tautas namā, bet 2. decembrī Alūksnes Kultūras centrā uzreiz pēc svētku eglītes iedegšanas. Rīgā “Drošības festivāls” viesosies 9. decembrī Dailes teātra mazajā zālē.

Koncertuzvedumā lieliskās horeogrāfes Lienes Gravas dejās un “Rīgas pantomīma” mākslinieciskā vadītāja Uģa Toča režijā Arturs ar “Knīpām un Knauķiem” iedzīvinās albuma “Drošības festivāls” jau iemīļotos skaņdarbus, atgādinot par to, kā pareizi šķērsot ielu, kā uzvesties pie ūdens, kas var atgadīties, ja karstā dienā aizmirstas par sauļošanās krēmu, pa kādu tālruņa numuru var izsaukt drosmīgo ugunsdzēsēju un galu galā vai pasaule nebūtu drošāka, ja mēs visi mēģinātu būt pieklājīgi, spētu atvainoties un samīļoties?

“Nav, manuprāt, pašaizliedzīgākas rūpes kā vecāku rūpes par bērnu. Uzmanīgs klausītājs to varēs just katrā dziesmā. Mūsu uzdevums bija bieži dzirdēto: “Tā nedrīkst! Tā nevajag!” līdz skatītājiem aizvest tik rotaļīgi, lai gan lielie, gan mazie bērni koncertuzvedumā sajusto “Droši darīt!”, varētu tikpat rotaļīgi nodot tālāk,” ideju iezīmē režisors Uģis Točs.

“Koncertuzvedumā būs satikšanās arī ar grāmatas “Drošāks es” vāka ilustrācijā redzamo, Agneses Rudzītes radīto Stopiņu Astoņstūri” iepazīstina Artura māsa, dramaturģe Anna Paula Gruzdiņa. “Stopiņš Astoņstūris ir supervaronis, kas atgādina par visgrūtāko darbu pasaulē pareizajā laikā apstāties. Taču ko darīt, ja Stopiņš ne vienmēr ir blakus? Kā pašam saprast, kad uzmanīties?”

Biļetes pieejamas Biļešu paradīzes kasēs. Apliecības “Goda ģimene” (“3+ Ģimenes karte”)  īpašniekiem uz koncertuzvedumu atlaide 15% apmērā no standarta biļešu cenas. 

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar