Bērnu slimnīca saņem vērtīgu ziedojumu projektam “Drosmes kastes”

31. janvārī Bērnu slimnīca saņēma vairāk nekā 10 000 eiro lielu ziedojumu projektam “Drosmes kastes”. Tas ļaus vairāku mēnešu garumā palīdzēt mazajiem slimniekiem saņemt apbalvojumus par drosmi izmeklējumu un procedūru laikā. Ziedojumu pasniedza mazumtirgotājs “Lidl Latvija”, kura veikalos Ziemassvētku laikā bija izsludināta īpaša labdarības akcija – tās laikā no katra klientu nopirktā rotaļu jenotiņa 2 EUR tika veltīti šim labdarības projektam. 

Pateicoties jenotiņa popularitātei un “Lidl” klientu aktivitātei, Drosmes kastu papildināšanai ir sarūpēts 10 654 eiro vērts ziedojums. Lai apliecinātu to, cik būtiska uzņēmumam ir sadarbība ar Bērnu slimnīcu, ziedojumu personiski pasniedza “Lidl Latvija” valdes priekšsēdētājs Mačejs Urbanskis. Saņemtais ziedojums ir svarīgs, lai Bērnu slimnīca spētu nodrošināt to, ka mazie pacienti turpinās saņemt apbalvojumus par drosmi, šādi uzlabojot viņu pieredzi Bērnu slimnīcā.

“Drosmes kastes” ir Bērnu slimnīcas projekts, kas radīts, lai mazajiem pacientiem, kuriem jāveic kādas procedūras vai izmeklējumi, kas reizēm ir mazliet sāpīgi, reizēm – biedējoši, par drosmi tiktu balva un iepriecinājums – neliela rotaļlieta, grāmata vai izglītojoša spēle. Šīs spēļlietas tiek liktas lielās kastēs, no kurām bērns var izvēlēties to rotaļlietu, kas viņu visvairāk iepriecina. Drosmes kastes ievērojami palīdz mazināt bērnu bailes un satraukumu, uzlabojot mazo pacientu pieredzi slimnīcā pavadītajā laikā. 

“Drosmes kastes” ir projekts, kura devums, lai mazinātu bērnu satraukumu par procedūrām, mums jau ir kļuvis pašsaprotams. Tam ir arī ilgtspējīga ideja – bērni, kuri slimnīcā piedzīvo, ka te dara visu, lai viņiem palīdzētu justies labāk, izaug ar pozitīvu attieksmi pret veselības aprūpes sistēmu un ir atbildīgāki pret savu veselību. Ņemot vērā lielo procedūru un izmeklējumu skaitu, kas katru dienu tiek veikts slimnīcā, mūsu Drosmes kastes tukšojas zibenīgi. Tāpēc ļoti augstu vērtējam katru ziedotāju un ziedojumu, bet liela apjoma ziedojumi no uzņēmumiem palīdz izlīdzināt šī un citu projektu aktivitātes visa gada garumā, vienlaikus veicinot korporatīvās ziedošanas kultūras attīstību Latvijā,” atzīst Valts Ābols, Bērnu slimnīcas valdes priekšsēdētājs.

“Mēs visi zinām, cik svarīga ir bērnu veselība un to, ka visām vajadzībām slimnīcai līdzekļu vienkārši nepietiek. Te sākas mūsu katra atbildība, ko mēs darām ar šo informāciju. Mēs, “Lidl Latvija”, nolēmām nestāvēt malā, bet iesaistīties Bērnu slimnīcas atbalstīšanā, tādēļ tapa Ziemassvētku jenotiņa labdarības projekts. Mēs sakām lielu paldies visiem mūsu klientiem, kas iegādājās jenotiņu un šādi lika mūsu dāvinājumam Drosmes kastēm augt arvien lielākam. Novēlam drosmi un ātru izveseļošanos visiem mazajiem Bērnu slimnīcas pacientiem!” saka “Lidl Latvija” valdes priekšsēdētājs Mačejs Urbanskis.

Lai arī šis ziedojums ļaus piepildīt Drosmes kastes uz vairākiem mēnešiem, Bērnu slimnīcas fonda mājaslapā ikkatrs ir aicināts turpināt ziedot Bērnu slimnīcas mazo pacientu vajadzībām, tai skaitā – dot savu pienesumu projektam “Drosmes kastes.”

“No sirds priecājamies, ka “Lidl” pievienojas mūsu atbalstītāju lokam, turklāt izvēlas atbalstīt tieši Bērnu slimnīcas pacientu labbūtības programmas, kas raisa visvairāk smaidu bērnu sejās, bet arī visvairāk balstās uz ziedotāju palīdzību. “Drosmes kastes” ir īpaši svarīga programma, jo tās mērķis ir sasniegt un iepriecināt ikvienu – mazāku vai lielāku pacientu –, bet nepieciešams liels kopdarbs, lai to īstenotu! Esam ļoti gandarīti, ka savu palīdzīgo roku sniedz arī uzņēmumi, un ceram uz veiksmīgu un ilgtspējīgu sadarbību,” pateicību pauž Bērnu slimnīcas fonda vadītāja Liene Dambiņa.

Sadarbība starp “Lidl Latvija”, Bērnu slimnīcu un Bērnu slimnīcas fondu ne tikai veicina bērnu labbūtību slimnīcā, bet arī ir piemērs tam, kā kopīgs darbs un ziedojumi veicina pozitīvas pārmaiņas sabiedrībā.

Bērnu slimnīcas darbība kopš slimnīcas dibināšanas bijusi saistīta ar ziedotāju atbalstu tās būvniecībai, ārstēšanas iespēju paplašināšanai, infrastruktūrās pilnveidošanai, un pacientu pieredzes uzlabošanai. Ziedot slimnīcām, īpaši – bērnu slimnīcām – ir pasaulē ierasta prakse, kas dod labumu visai sabiedrībai. Korporatīvo ziedotāju atbalsts ir neaizstājams, lai Bērnu slimnīca arī turpmāk strauji attīstītos, spējot nodrošināt arvien augstas kvalitātes aprūpi un atbalstu mazajiem pacientiem.

Uzņēmumu aktīva iesaistīšanās ziedošanā un aicinājumi to darīt arī citiem rada pozitīvu ietekmi uz pacientu un viņu ģimeņu emocionālo labsajūtu, nodrošinot nepieciešamos līdzekļus ērtākas un draudzīgākas vides veidošanai. Pateicoties šādiem ziedojumiem, Bērnu slimnīcā iespējams finansēt svarīgus projektus, tajā skaitā – piepildīt “Drosmes kastes”. 

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar