Uzlabos apgaismojumu Uzvaras parkā

Projekta mērķis ir Āgenskalna apkaimē izveidot drošu un kvalitatīvu aktīvās atpūtas infrastruktūru diennakts tumšajā laikā un veicināt atpūtnieku drošību.

Finansējumu plānots piešķirt no Rīgas pilsētas infrastruktūras fonda, jautājums vēl tiks skatīts Rīgas domes Pilsētas attīstības komitejā.

Projekta īstenošanas rezultātā plānots izbūvēt apgaismojumu pilnīgi visos parka celiņos, kopā 2,1 km garumā un uzstādīt 82 vadāmus LED gaismekļus. Apgaismojuma ierīkošanu veiks pašvaldības aģentūra “Rīgas gaisma”, sadarbībā ar “Rīgas mežiem” un Pārdaugavas izpilddirekciju.

Rīgas iedzīvotāju aktīvas atpūtas vietā – Uzvaras parkā ziemā tiek ierīkota slēpošanas trase, vasarā to izmanto skrituļotāji, vecāki ar maziem bērniem u.tml. Parks atrodas tuvu pilsētas centram, tam ir nodrošināta laba sasniedzamība ar pilsētas sabiedrisko transportu no visām Pārdaugavas apkaimēm un arī no pilsētas centra, tas atrodas tuvu Vecpilsētai.

Rīgas ilgtermiņa attīstības stratēģijā līdz 2025.gadam kā viens no pilsētvides pamatmērķiem ir definēta iespēja dzīvot drošā un ērtā vidē, izveidojot drošas un kvalitatīvas atpūtas vietas, veicinot sporta un aktīvās atpūtas infrastruktūru sakārtošanu.

TOP Komentāri

avatar