Pērnavas ielas īpašniekiem uzdots nojaukt ēku

Operatīvajā darba sanāksmē piedalījās arī atbildīgie speciālisti no Rīgas Austrumu izpilddirekcijas, Rīgas pašvaldības policijas, Būvvaldes, Īpašuma departamenta, kā arī īpašnieku pilnvarotais pārstāvis.  

Sanāksmes laikā tika konstatēts, ka ēkas tehniskais stāvoklis ir bīstams apkārtējiem,  jo tai ilgstoši atrodoties atmosfēras nokrišņu un temperatūras svārstību ietekmē ir sadrupuši pamati, tās konstrukcijas ir bojātas, ārējās sienas ir deformējušās un apmetums ir atdalījies. Arī jumta segums ir zaudējis savas fizikāli mehāniskās īpašības, kā rezultātā visi nokrišņi nokļūst uz ēkas nesošām konstrukcijām.

„Neskatoties uz to, ka naktī no piektdienas un sestdienu, ēkas īpašnieki ir uzstādījuši tuneli uz gājēju ietves, tās konstrukcijas tomēr nav drošas un pie privātīpašumā esošās ēkas var nokļūt ikviens garāmgājējs. Jau vizuāli redzams, ka galējā ārsiena no ēkas ir atdalījusies. Īpašnieku pasīvās rīcības dēļ nav veikti elementāri un vienkārši darbi, kas jau šobrīd pasargātu garāmgājējus no nedrošām konstrukcijām. Tāpēc līdz šīs nedēļas ceturtdienai plkst. 11.00 ēkas īpašniekiem ir uzdots norobežot nepiederošu personu piekļūšanu īpašumam, kā arī ir jānoņem bīstamākie elementi no ēkas konstrukcijām,” informē Rīgas domes Īpašuma departamenta   direktors Oļegs Burovs. Sanāksmes laikā ēkas īpašnieki tika informēti par to, ka no piektdienas, 13. decembra,  īpašumam ir nosūtīts administratīvais akts par paaugstinātas Nekustamā īpašuma nodokļu likme 3% apmērā piemērošanu. Paaugstināta NĪN likme būs spēkā līdz brīdim, kamēr īpašnieki veiks visas nepieciešamās darbības ēkas nojaukšanai un tuvākās apkārtnes sakārtošanā.  

Jau informējām, ka šogad, 22. oktobrī, Rīgas dome pieņēma lēmumu par ēkas Pērnavas ielā 22 piespiedu sakārtošanu un uzdeva ēkas īpašniekiem trīs mēnešu laikā uzsākt ēkas demontāžas darbus.

Pērnavas ielā 22 atrodas privātīpašums ar 229.4 m² lielu administratīvo ēku, kura bojā pilsētvidi un apdraud garāmgājējus. 2012. gadā ēka kā B kategorijas grausts ir iekļauta pašvaldības graustu sarakstā.

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar