Rock’n’berries un Katrīne Lukins apvienojas romantiskā dziesmā “Pienāks rīts”

Pēc ilgākas klusuma pauzes grupa Rock’n’Berries klausītājiem piedāvā jaunu dziesmu “Pienāks rīts”, kurā piedalās arī mūziķe Katrīne Millere, kas plašāk zināma ar skatuves vārdu Katrīne Lukins. Dziesmai tapusi arī video versija, kas radīta ar mākslīgā intelekta palīdzību.

Lai arī grupa Rock’n’Berries jau kādu laiku nav iepriecinājusi latviešu mūzikas cienītājus ar jauniem oriģinālskaņdarbiem, tas nenozīmē, ka neesam bijuši aktīvi. Jau kādu laiku cītīgi strādājam gan pie jaunām dziesmām, gan priecējam klausītājus klātienē dažāda formāta pasākumos. Jāsaka, ka šis gads solās būt patiesi jaunām dziesmām bagāts. Jau drīzumā plānojam laist klajā vēl kādu kompozīciju, kur arī dziesmas viesmāksliniece būs kāda jauna dziedātāja, kura jau spoži iemirdzējusies uz kāda mums visiem zināma šova skatuves, bet ticu, ka viņai viss vēl tikai priekšā, un patiesi priecājos, ka varam būt daļa arī no viņas muzikālās pieredzes. Bet neskriesim laikam pa priekšu! Šobrīd esam patiesi priecīgi, ka beidzot, beidzot pie klausītājiem nonākusi dziesma “Pienāks rīts”, kas tapusi kopā ar Katrīni. Dziesma ir ilgi lolota, emocionāli piesātināta un skaisti romantiska kompozīcija, kuras pamatā, protams, ir divu cilvēku attiecību stāsts,” atklāj grupas Rock’n’Berries solists Oskars Millers.

Dziesmas viesmāksliniece Katrīne Millere ir mūziķe un dziesmu autore, kura dzimusi un augusi Zviedrijā. Uz Latvijas skatuves dziedātāja kā Katrīne Lukins debitēja 2014. gadā konkursā “Supernova”, kur piedalījusies arī 2018., 2019. un 2023. gadā. Šobrīd Katrīne kopā ar Oskaru audzina trīsgadīgo dēlu Lūkasu un gadu veco meitu Noru. “Joprojām atceros to dienu, kad pirmo reizi klausījos dziesmas instrumentālo demo versiju. Toreiz Oskars teica, ka tā būšot Ziemassvētku noskaņās ieturēta dziesma, uz ko es atbildēju – nē, tā ir pārāk skaista, lai būtu aktuāla tikai svētku laikā! Teicu, ka labprāt piedalītos dziesmas ierakstā, un te nu esam. Aktīvi strādājām pie mūzikas un teksta, un jāsaka, ka viss izdevās diezgan raiti, neskatoties uz to, ka procesa gaitā dziesmas sākotnējais skanējums tika arī šur tur pamainīts. Lai arī šis nav mans un grupas Rock’n’Berries pirmais skaņdarbs, es patiesi priecājos, ka jau atkal varu dziedāt kopā ar viņiem. Man ļoti patīk dziļas, emocionālas dziesmas, un, šķiet, ka tieši tāda mums šoreiz sanāca. Un, lai arī mana ikdiena šobrīd lielākoties pievērsta ģimenei, ceru, ka arī pati jau tuvākā laikā varēšu iepriecināt klausītājus ar vēl kādu savu dziesmu un, iespējams, arī akustiskiem koncertiem,” stāsta mūziķe Katrīne Millere.

Sekojot līdzi jaunākajām tendencēm, grupa ļāvusies vēl nebijušam piedzīvojumam, video klipa radīšanu uzticot mākslīgajam intelektam. “Mums likās interesanti pavērot, kādus tēlus mums radīs mākslīgais intelekts. Un jāsaka, ka ar rezultātu esam ļoti apmierināti. Ja mēs būtu kādas animācijas tēli, tad, visticamāk, tieši šādi arī izskatītos,” pajoko grupas “Rock’n’Berries basģitārists, ieraksta studijas White Wide Production producents Jānis Narbuts.

Dziesma “Pienāks rīts” ierakstīta studijā White Wide Production. Dziesmas mūzikas autors ir grupas basģitārists un producents Jānis Narbuts, teksta autori – Oskars Millers un Katrīne Millere. Dziesmas aranžija – grupa Rock’n’Berries. Dziesmas video veidots Kaiber.ai.

Audiovizuālais materiāls: publicitātes

TOP Komentāri

avatar