Aicina 16. septembrī uz darbu doties ar velosipēdu

Trešdien, 16. septembrī rīta agrumā uz Skolas ielas veloceļa pie Ģertrūdes ielas no pulksten 07.30 līdz 09.00 riteņbraucēji tiks lutināti ar našķiem, dzērieniem un īpašiem piedāvājumiem no pasākuma atbalstītājiem. Ikviens varēs piedalīties balvu izlozē un saņemt konsultāciju, kā arī palīdzību velosipēda apkopē.

Ar velo uz darbudienas rītā no plkst. 07.30 līdz 09.00 Skolas ielas veloceļš krustojumā ar Ģertrūdes ielu kļūs par velobraucēju Slavas aleju. 

Ar velo uz darbu dienas organizatori aicina iedzīvotājus izvērtēt savus pārvietošanās paradumus un Mobilitātes nedēļas ietvaros izmēģināt dažādus pārvietošanās veidus, tai skaitā arī velosipēdu. 

Divriteņi kļuvuši par mūsdienīgu pilsētu neatņemamu sastāvdaļu un atpazīšanas zīmi, tie ir ātri, ērti un lēti — nav jāstāv sastrēgumos, nav jāmaksā par degvielu un stāvvietām, tie aizņem mazāk vietas, mazāk trokšņo un mazāk piesārņo, un arī braucēji atpazīstami pat tad, kad nokāpuši no velo — viņi ir mundrāki, veselīgāki un dzīvespriecīgāki.

Ar velo uz darbu dienas rītā Skolas ielā aicinām darba kolektīvus, kuros ir vairāki riteņbraucēji ierasties komandās, lai dalītos priekā un lepnumā par paveikto, jo, lai arī katrs atsevišķi ņemts brauciens varētu šķist sīkums, tomēr kopā saskaitot izrādās, ka neapzinoties ir paveikts kas liels.

Rīgas dome Eiropas Mobilitātes nedēļā, kura tradicionāli notiek no 16.- 22. septembrim, organizē dažādus sabiedrībai nozīmīgus pasākumus, kuri motivē pārvietoties pilsētā mobili. Tāpat arī nevalstiskās organizācijas un uzņēmēji aicināti padomāt par dažādām aktivitātēm, kas veicina iedzīvotājus vairāk pārvietoties ar kājām, sabiedrisko transportu vai velosipēdu ikdienas gaitās. Nedēļas kulminācija notiks 22.septembrī, kad būs daļēji ierobežota satiksme Krišjāņa Barona ielā, kur notiks dažādi izglītojoši un interesanti pasākumi ikvienam interesentam.

Eiropas Mobilitātes nedēļas tradīcija sākās 1998. gadā Francijā ar “Dienu bez auto”. Francijas ierosmes panākumi pamudināja 2002. gadā uzsākt Eiropas Mobilitātes nedēļas tradīciju, kuras ietekme visā Eiropā un arī citur kopš tā laika ir arvien palielinājusies. Tajos galvenā uzmanība ir pievērsta velobraucējiem un kājāmgājējiem paredzētajai infrastruktūrai, satiksmes intensitātes mazināšanai, transporta piekļuves uzlabošanai un aktīvākai informēšanai par ilgtspējīgiem pārvietošanās paradumiem.

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar