5 lietas par kurām neaizmirst, dodoties vasaras Saulgriežu svinībās

  1. 1.    Dāvana Līgai un Jānim

Līgo un Jāņi pirmkārt tiek svināti kā Saulgriežu svētki, tāpēc tas, ka šajās dienās Līgas un Jāņi svin savas vārda dienas, bieži vien tiek aizmirsts. Alus un siers ir tradicionālas šo svētku dāvanas, kas Līgai un Jānim iespējams jau apnikušas, tādēļ pārsteidz viņus ar oriģinālu t-kreklu ar tematisku uzrakstu, rokām darinātām ziepēm vai mīkstu pledu vēsajiem vasaras vakariem.

  1. 2.    Gumijas zābaki

Ne par velti ir teiciens „līst kā pa Jāņiem”. Pēdējo gadu laikapstākļi pierādījuši, ka Līgo svētkos lietus ir neatņemama vakara sastāvdaļa. Lai tas netraucētu jestru svinēšanu, nodrošinies ar gumijas zābakiem – tiem ir ne tikai praktiska nozīme, bet tie ir arī viena no populārākajām pēdējo gadu modes tendencēm.

  1. 3.    Aptieciņa

Tradicionāli, dodoties vasaras Saulgriežus pavadīt pie dabas, atceramies par pretodu līdzekļiem, tomēr, lai svētki būtu izdevušies un nesagādātu nepatīkamus pārsteigumus, aptieciņā jāatceras ielikt gan tos medikamentus, kurus lietojat ikdienā, gan arī pretniezes, pretalerģijas un gremošanas trakta darbību uzlabojošos līdzekļus. Neskatoties uz to, ka Līgo vakars un Jāņu diena itin bieži ir vēsi un lietaini, drošības labad ieteicams nodrošināties arī ar sauļošanās un pēcsauļošanās līdzekļiem.

  1. 4.    Līgo dziesmu grāmatiņas

Ierasta Līgo svētku svinēšanas sastāvdaļa ir dziesmu dziedāšana pie ugunskura, tomēr ne vienmēr visi līgotāji zina tradicionālo Jāņu dziesmu vārdus. Tam labi noderēs Līgo dziesmu grāmatiņas, ko iespējams iegādāties grāmatnīcās.

  1. 5.    Aukstumsoma

Ikviens Līgo svētku svinētājs atceras par alus un siera iegādi, tomēr, lai iegādātie produkti būtu svaigi un alus visu vakaru būtu patīkami vēss, noderēs aukstumsoma. Tāpat šī soma būs lietderīgs pirkums, kas lieti noderēs visu atlikušo vasaru.

Foto: publicitātes

 

TOP Komentāri

avatar