Ar karoga pacelšanu svinīgi atklāts Baltic Pride

Šodien, 2. augustā, Kaņepes kultūras centrā ar svinīgu varavīksnes karoga pacelšanu tika atklāts Baltic Pride 2021. Organizatori informēja par Baltic Pride programmu un galvenajiem pasākumiem, kā arī šī gada centrālo mērķi – vērst uzmanību cilvēktiesību jautājumiem, sniedzot platformu LGBT+ kopienai un arī citām mazaisargātām grupām. Varavīksnes progresa karogs virs Praida nama plīvos visu nedēļu, simbolizējot iekļaušanu un solidarizēšanos ar LGBT+ kopienu tās visplašākajā nozīmē.

“Praids ir nepieciešams vienmēr – tas ir gan LGBT+ kopienas redzamības jautājums, gan iespēja LGBT+ cilvēkiem būt kopā un sajusties piederīgiem. Lai gan šogad praids noritēs citādi, praids kā kopienu vienojošais spēks un redzamības nesējs šobrīd ir vajadzīgs vairāk nekā jebkad agrāk. Visā pasaulē praids ir palīdzējis LGBT+ cilvēkiem būt piederīgiem un aktualizēt LGBT+ tiesību jautājumus. Pēdējo vairāk nekā 50 gadu laikā rietumu pasaulē praids ir transformējies no protesta par ballīti un atpakaļ politiskā demonstrācijā. Šodien praids ir gan solidaritāte ar LGBT+ kopienu citur pasaulē, gan solidaritāte ar citām mazāka aizsargātām grupām. Neviens no mums nav brīvs, kamēr mēs visi neesam brīvi,” skaidro Baltic Pride līdzpriekšsēdētāja Kristīne Garina. 

Baltic Pride nedēļas garumā no 2. līdz 7. augustam Kaņepes Kultūras centrs kļūs par Praida namu – informācijas centru, brīvprātīgo un aktīvistu bāzi, tikšanās un atpūtas vietu. Tajā norisināsies arī daudzi no Baltic Pride laikā paredzētajiem 40 pasākumiem, tai skaitā vairāki izklaides pasākumi, diskusijas un filmu rādīšanas. Praida nama darba laiki – katru dienu no plkst. 12.00 līdz pusnaktij.

Vieni no Baltic Pride galvenajiem pasākumiem būs Think Diversity! – Baltijas Dažādības biznesa forums un konference “Cilvēka cieņa: fundamentāla demokrātiskas tiesiskas valsts vērtība”. 

Baltijas Dažādības biznesa forums notiks 5. augustā un pievērsīsies dažādības vadības un korporatīvās atbildības jautājumiem, informēs par neiecietības patieso cenu, kā arī dos iespēju dalīties ar labās prakses piemēriem dažādības vadības jomā. Forumā piedalīsies tādi Latvijas un starptautiskie uzņēmumi kā Swedbank, TVNET, Printful, Deloitte, Accenture un AirBaltic.

Savukārt piektdienā, 6. augustā, konference “Cilvēka cieņa: fundamentāla demokrātiskas tiesiskas valsts vērtība” vērsīs juristu, aktīvistu, filozofu, žurnālistu, politikas veidotāju un visu citu interesentu uzmanību uz cilvēka cieņas konceptu un tā interpretāciju, kā arī uzsvērs LGBT+ tiesību svarīgumu brīžos, kad tiek aktualizēti cilvēktiesību jautājumi. Konferencē piedalīsies augsta līmeņa Latvijas un Eiropas tiesību eksperti, tai skaitā Rīgas Juridiskās augstskolas profesore Ineta Ziemele, Varšavas universitātes profesors Jakubs Urbaniks un bijušais Eiropas Padomes cilvēktiesību komisārs, Amnesty International Eiropas biroja direktors Nils Muižnieks.

Piektdien arī svinīgā pasākumā tiks pasniegtas varoņu balvas tiem LGBT+ kopienas pārstāvjiem, draugiem un atbalstītājiem, kas ir snieguši īpašu atbalstu LGBT+ kopienai vai veicinājuši LGBT+ tiesību attīstību Latvijā.

Baltic Pride noslēgsies sestdien, 7. augustā, kad ierastā Praida gājiena vietā tiešraidē tiks translēts krāšņs pasākums “Tavs īpašais Baltic Pride 2021”, aicinot ikvienu interesentu vienoties svētkos no savām mājām vai kādā no tiešraides kopskatīšanās vietām Rīgas kafejnīcās un bāros. Vispirms pa īpaši izvēlētu maršutu Rīgā kursēs Baltic Pride busiņš, kura kapteinis Magnuss Eriņš ieskandinās pilsētas ielas ar svētkiem atbilstošu muzikālo noformējumu, kamēr Rojs Rodžers Linkevičs aprunāsies ar svētku dalībniekiem un LGBT+ kopienas draugiem. Pēc “Praida brauciena” visiem Alises Zariņas un Roja Rodžera vadībā būs iespēja baudīt saviesīgu atmosfēru, dažādus pārsteigumus, organizatoru un viesu uzrunas un iemīļotu mūziķu uzstāšanos. Uz skatuves kāps tādi populāri mūziķi kā ansis, “Bad Habits”, “Franco Franco” un MARTA, kā arī pirmo reizi publiski uzstāsies noslēpumainā repere BDM.

Ieeja visos pasākumos ir bez maksas.

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar