Zināma raidījuma “Īstās latvju saimnieces” uzvarētāja

Latvijas Televīzijas (LTV) raidījumā “Īstās latvju saimnieces” par astotās sezonas uzvarētāju kļuvusi Sandra Icaka no Zemgales, iegūstot galveno balvu – 1000 eiro. Šogad dalībnieču vidū bija pa vienai saimniecei no katras iepriekšējās sezonas, pārstāvot Vidzemi, Kurzemi, Latgali un Zemgali. 

Sirsnīgā saimniece Sandra Icaka pārstāv Zemgali – saimnieko Bauskas novada piemājas saimniecībā “Padegas”, kur audzē rabarberus, melones, arbūzus, smiltsērkšķus un vēl daudz ko citu. Sandra norāda, ka piedalīšanās raidījumā “Īstās latvju saimnieces” bija īsts piedzīvojums, kurā gūti spilgti iespaidi, tāpat arī satikti un iepazīti jauni draugi. “Pēc katras ciemošanās braucu mājās ar  vienu un to pašu jautājumu – ko es te daru? Viņas visas ir tik dzīvesgudras, radošas, darbīgas! Par to esmu visvairāk pateicīga – ka esmu satikusi šīs viedās dāmas.”

“Brīdī, kad piekritu piedalīties šīs sezonas raidījumā, jau skaidri apjautu, ka viegli nebūs. Otrreiz jau it kā to pašu vairs nedarīsi, nerādīsi, bet beigās tas it nemaz nebija tāpat. Sanāca pavisam cits ceļojums. Mans moto bija godam visu novadīt un neizgāzties. Rezultātā, protams, viss sakārtojās smuki, baudot pašu procesu un ciemiņu klātbūtni.”

“Tituls “Īstā latvju saimniece” ir liels gods, vienlaikus uzliek arī zināmu pienākumu turēt latiņu augstā līmenī. Šis ir pozitīvs raidījums par Latvijas cilvēkiem, kuri iedvesmo paši un iedvesmo arī citus jauniem darbiem – arī man šī piedalīšanās ir sniegusi spēku atkal jauniem projektiem. Liels paldies!”

Raidījumā saimniece Sandra Icaka viešņas sagaidīja seno zemgaļu sievas tērpā, sēdināja zirga pajūgā un veda uz Mežotnes pilskalnu, savukārt cienastā bija sarūpējusi kartupeļu pankūkas ar svaigā siera krēmu un foreļu ikriem, brieža gaļas steiku, kā arī pašceptu vafeli ar melonēm, arbūziem un aveņu sorbetu. 

“Īstās latvju saimnieces” astotajā sezonā piedalījās arī brīvdienu mājas “Lielie Kupri” saimniece Silvija Čurkste no Madonas novada, zvejnieku sētas “Dieniņas” saimniece Iveta Celkarte no Tukuma novada, “Rūju” saimniece Brigita Puriņa no Cēsu novada, Arendoles muižas saimniece Faimja Turlaja no Preiļu novada, Aglonas Maizes muzeja saimniece Vija Kudiņa no Preiļu novada, kā arī Brantu muižas saimniece Ilze Briede no Smiltenes novada.

Foto: LTV/Aksels Roberts Zirnis

TOP Komentāri

avatar