Grupa “DivDiv” izdod singlu “Kastes” un izsludina koncertus

Grupa “DivDiv” laidusi klajā singlu “Kastes”, kam tapusi arī animēta videoversija. Jaunā rokdziesma un to pavadošais video ieturēti 8 bitu ēras estētikā, veidojot atsauces uz datorspēlēm un pikseļu mākslu. Jauno singlu un citas savas dziesmas grupa “DivDiv” izpildīs trijos vasaras koncertos – 22. jūlijā pulksten 19.00 festivālā “Saldus Saule” Saldus Kalnsētas parkā, 5. augustā klubā “Fontaine Rock City” Pāvilostā un 13. augustā “Liepāja Lake Music” jaunajā radošajā pagalmā Kuršu ielā 20 Liepājā.

Grupas “DivDiv” pirmsākumi meklējami 2015. gadā. Tās dalībnieku radošā pamatdarbība notiek citos kolektīvos gan klasiskajā, gan populārajā mūzikā, kā arī pašmāju mūzikas industrijas ārēs. Tādējādi grupas mūzikā satiekas dažādas pasaules, kā rezultātā veidojas neparasts un pat unikāls skanējums. Par pilntiesīgiem “DivDiv” dalībniekiem sevi ar kurzemniecisku pārliecību joprojām dēvē Dainis Meļņiks, Justs Markuševskis, Roberts Dinters, Mārtiņš Zālīte, Ēriks Hanzovskis un Jānis Straume. “Kastes” ir grupas piektais singls.

“Mūsu vīzija par jauno skaņdarbu veidojās kā atsauce uz laika plūdumu šodien, kas cilvēkam gribot negribot uzliek pienākumus būt daļai no liela laika plānošanas konveijera,” saka grupas ģitārists Dainis. “Mums visiem bērnībā patika 8 bitu datorspēles, kurās vienmēr bija konveijeru lentes ar kastēm un roboti, kas to visu vada. Dziesmā tās ir atsauces uz šodienu, kad liela daļa mūsu dzīves laika ir sapakota kastēs uz tāda paša konveijera…”

Jaunās dziesmas ieraksts veikts kultūras namā “Wiktorija” Liepājā, bet singla videoversiju izveidoja “Greg John Media”.

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar