Viens no vecākajiem Baltijas farmācijas uzņēmumiem Kalceks radījis jubilejas pastmarku

Latvijas farmācijas uzņēmums AS “Kalceks” sadarbībā ar AS “Latvijas Pasts” radījuši pastmarku savas simtgades svinību zīmē un ar to aizsāk apaļās jubilejas aktivitāšu ciklu. Pastmarka godina ampulu. “Kalceks” pirmsākumos uzņēmums bija vienīgais, kas nodrošināja medikamentu ražošanu ampulās Baltijas valstīs. Arī šobrīd medikamenti ampulās ir viens no Latvijas farmācijas konkurētspējīgākajiem eksporta produktiem.

“”Kalceks” pastmarka ir izdota limitētā tirāžā un tās radīšanā piedalījušies daļa no uzņēmuma kolektīva, kas ir lielisks apliecinājums mūsu uzņēmuma pamatvērtībai – saliedētam un mērķtiecīgam komandas darbam. Mēs ne tikai svinam savus 100 gadus šogad, bet arī esam spējuši noturēt uzsākto attīstības tempu par spīti Covid-19 krīzes izraisītajiem satricinājumiem pasaules ekonomikā,” stāsta Egils Kopštāls, AS “Kalceks” valdes priekšsēdētājs.

Pastmarka ataino ampulu no 1940.gadā izdotās uzņēmuma “Medfro” reklāmas brošūras. Vēsturiski uzņēmums “Medfro” bija vienīgais uzņēmums, kas ražoja ārstniecības līdzekļus ampulās un bija lielākais šāda veida uzņēmums Baltijas valstīs. “Medfro” tolaik ietilpa ķīmiski farmaceitiskās fabrikas “Farmazāns” uzņēmumu grupā, nodarbinot 1000 darbiniekus un ražojot 74 dažādu nosaukumu preparātus, savukārt 1990-tajos gados uzņēmuma nosaukums tika mainīts uz “Kalceks” vārdu. Medikamentu ampulas līdz šim brīdim ir “Kalceks” ražoto medikamentu pamata formāts.

Pastmarkas dizaina autors ir uzņēmuma “Kalceks” mākslinieks un tās nominālvērtība ir 0,85 EUR. To var izmantot pasta sūtījumu noformēšanai adresātiem Latvijā un ārvalstīs.

Šobrīd “Kalceks” ražoto medikamentu skaits ir 31 un lielākā daļa no produktiem tiek pildīti un pārdoti ampulās, kā arī eksportēti uz 47 pasaules valstīm. Uzņēmums 2019.gadā ir kāpinājis apgrozījumu un spējis sasniegt plānotos mērķus, godam sākot uzņēmuma pastāvēšanas simtgades svinības.

Attēls: publicitātes

TOP Komentāri

avatar