Nākusi klajā Kaspara Zaviļeiska otrā grāmata “Pilnīgs Šahs”

Augusta sākumā izdota mūzikas žurnālista, kultūras projektu redaktora un nu jau arī rakstnieka Kaspara Zaviļeiska otrā grāmata “Pilnīgs Šahs”. Literārs garstāsts par gadu tūkstošu miju. Par jaunu ēru. Jaunām sajūtām. Seksu, narkotikām un rokenrolu pret mīlestību, studiju gadu reibumu un alkām pēc nepiepildāma miera dvēselē.

Garstāstā “Pilnīgs Šahs” iespējams ļauties literāram atskatam uz tagadējo četrdesmitgadnieku paaudzes vētraino jaunību un lietām, vietām un tipāžiem, kas jau ir nostalģiska pagātne. Alternatīvas ievirzes ballītes un ļaušanās neprātam. Pirmā īstā mīlestība un vieglas depresijas uzplūdi. Viss kā šahā un reālajā dzīvē, tādēļ ikviens laipni lūgts raibajā spēlē un gan jau arī savās nebūt ne melnbaltajās atmiņās.

“Lai arī dažādi kultūras projekti ļauj ikdienā izrakstīties krustu šķērsu, vēlme radīt brīvi lidojošu literāro tekstu laikam nav tik vienkārši apslāpējama,” saka grāmatas autors. ““Pilnīgs Šahs” tapa iedvesmas brīžos un gribētos domāt, ka tas jūtams arī pašā garstāstā. Gadu tūkstošu mija bija īpašs brīdis ne tikai tiem, kuri tobrīd bija studējoši jaunieši. Latvija bija nonākusi krustcelēs starp skarbajiem deviņdesmitajiem un tūlīt, tūlīt sagaidāmo īsteno pievienošanos lielajai Eiropas saimei un attiecīgi Rietumu kultūrvidei. Šo pārmaiņu vēju dziesmas svilpoja ausīs ikvienam it visā, kas notika par un ap mums… Starp citu, grāmatā iešifrēta arī šaha partija, tādēļ to iespējams ne tikai izlasīt, bet arī izspēlēt.”

Grāmatas vāka un iekšlapu dizainam izmantota mākslinieka Aivara Vilipsōna grafika “Meitene”. Kaspara Zaviļeiska pirmā grāmata “ParaPops jeb rozā brilles Siguldā” tika izdota 2018.gadā. Tas bija autobiogrāfisks garstāsts par deviņdesmitajiem gadiem Siguldā.

Tikšanās ar autoru un autogrāfu stunda notiks piektdien, 7. augustā, no pulksten 12.00 līdz 14.00 izdevniecības “Zvaigzne ABC” jaunajā pop-up grāmatnīcā Blaumaņa ielā 5a (Blaumaņa un Tērbatas ielas stūrī), Rīgā.

Materiāli: publicitātes

TOP Komentāri

avatar