Vidzemes slimnīcā 2023. gadā piedzimuši 843 bērniņi

Jaunais gads Vidzemes slimnīcā iesākās ar meitenītes Amēlijas piedzimšanu, kas bija šī gada pirmais bērniņš un piedzima 1. janvārī. Kopumā 2023. gadā Vidzemes slimnīcā piedzimušas 422 meitenītes un 421 puisītis, 14 dvīnīši, un šogad slimnīcas personālam bija arī prieks sagaidīt trīnīšus – visus puisīšus. Salīdzinot ar 2022. gadu, pagājušajā gadā bija par 13% mazāk jaundzimušo. 

“Diemžēl statistika liecina, ka jaundzimušo skaits ne tikai pie mums, Vidzemes slimnīcā, bet kopumā Latvijā krītas. Mēs nodaļā esam priecīgi par katru dzimušo mazulīti, un īpašs gods mums pagājušo gadu bija sagaidīt arī trīnīšus, brāļus – Evanu, Stefanu un Neitanu. Sirsnīgi šogad sveicām pirmo dzimušo šī gada bērniņu meitenīti – Amēliju, personīgs prieks un lepnums man ir arī par otro jaunā gadā dzimušo bērniņu, manu mazmeitiņu,” priecīgi norāda Vidzemes slimnīcas Dzemdību un ginekoloģijas nodaļas virsārsts Gints Lapiņš.

Šī gada pirmais dzimušais mazulītis Vidzemes slimnīcā, meitenīte Amēlija, ir no Gulbenes un māmiņai ar tēti ģimenē ir trešais bērniņš. Amēliju mājās jau gaida 12 gadus vecā māsiņa Amanda un 9 gadus vecais brālītis Jānis. Amēlija izvēlējās piedzimt nedaudz pirms noteiktā dzemdību laika, un māmiņa slimnīcā ieradās jau 31. decembrī. Bērniņš piedzima 2310 gramus smags un 48 cm garš. 

Pirmais valmierietis piedzima 2. janvārī plkst. 20:28, vārdiņš puikam ir dots Brendons. Brendons vecāku Dignijas un Artūra ģimenē ir trešais bērniņš, brālīti mājās ļoti gaida gan 5 gadus vecā māsiņa Kerija, gan 8 gadus vecais Rodrigo. Puisītis piedzima 3666 gramus smags un 53 cm garš. 

Visiem mazulīšiem stipru veselibu un vecākiem daudz kopīgi pavadītu sirsnīgu brīžu novēlēja arī Vidzemes slimnīcas valdes priekšsēdētājs Uģis Muskovs un Valmieras novada pašvaldības domes priekšsēdētājs Jānis Baiks. 

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar