Valsts prezidents: Rīgai jākļūst par vienu no Eiropas konstitucionālās domas centriem

11. oktobrī Valsts prezidents Egils Levits tikās ar Satversmes tiesas tiesnešiem, lai pārrunātu aktualitātes un tiesas stratēģiskos mērķus – Valsts prezidents aicināja Satversmes tiesas tiesnešus turpināt iesākto, lai Rīga kļūtu par vienu no Eiropas konstitucionālās domas centriem.

Tāpat Valsts prezidents atzīmēja tiesas starptautisko darbību. “Satversmes tiesa savā 26 gadu ilgajā darbībā ir pierādījusi divas lietas. Tā iedzīvina Satversmi un tā ir ieņēmusi savu godpilno vietu Eiropas konstitucionālo tiesu vidū. Eiropā mūsu Satversmes tiesa, ņemot vērā tās judikatūras kvalitāti, ir ļoti cienīta un paraugs citām konstitucionālajām tiesām,” norādīja Egils Levits.

Pēc Valsts prezidenta teiktā, Satversmes tiesa “ir gana spēcīga, lai pienācīgi stātos pretī mūsdienu demokrātijas un pamattiesību izaicinājumiem”.

Tikšanās laikā Satversmes tiesas priekšsēdētājs Aldis Laviņš arī iepazīstināja Valsts prezidentu ar Satversmes tiesas tiesnesi Jautrīti Briedi, kura pilda Satversmes tiesas tiesneša pienākumus no šī gada 1. septembra. Tādējādi Satversmes tiesa strādā pilnā septiņu tiesnešu sastāvā.

Foto: Dāvis Doršs, Valsts prezidenta kanceleja.

TOP Komentāri

avatar