Rīgas apkaimēs vakcīnbusi turpinās darboties līdz 5. decembrim

Arī nākamās divas nedēļas, līdz 5. decembrim, uz Rīgas apkaimēm dosies speciāli aprīkoti izbraukuma vakcinācijas autobusi, kas padarīs vakcināciju vēl pieejamāku arī tiem, kuriem ir pārvietošanās grūtības.

Izbraukuma vakcinācija tiek organizēta pēc tās dēvētā “dzīvās rindas” principa jeb iepriekšējā reģistrācija nav nepieciešama, taču līdzi ir jābūt derīgam personu apliecinošam dokumentam – pasei vai eID. Pieejamās vakcīnas būs “Pfizer/BioNTech” ražotā “Comirnaty” un “Johnsons&Johnsons” ražotā “Janssen”

Katra izbraukuma vakcinācijas punkta kapacitāte (75-100 vakcinācijas epizodes) ir rēķināta ievērojot, ka pēc vakcinācijas katram cilvēkam iekštelpās vēl ir jāuzgaida 15 minūtes, jo tiek novērota viņa reakcija uz vakcīnu. Senioriem tiks nodrošināta priekšroka.

Vakcinācijas vietu darba dienas un pieejamais vakcīnas veids pieejams šeit: https://www.vmnvd.gov.lv/lv/rigas-apkaimes

Vairākās Rīgas apkaimēs darbojas arī pagaidu vakcinācijas punkti bez iepriekšēja pieraksta. Tāpat iespējams vakcinēties lielajos vakcinācijas centros, veselības aprūpes iestādēs, tirdzniecības centros un pie ģimenes ārsta. Plašāka informācija veselības ministrijas mājas lapā: https://www.vm.gov.lv/lv/vakcinacija-pret-covid-19 .

Rīgas dome aicina rīdziniekus vakcinēties, jo tikai kopīgiem spēkiem, domājot, darot un rūpējoties citam par citu, mēs varēsim ierobežot un uzveikt Covid-19 vīrusa izplatību!

Informāciju sagatavoja: Rīgas domes Komunikācijas pārvaldes projektu koordinators Mārtiņš Vilemsons, tālr: 67026231, e-pasts: martins.vilemsons@riga.lv.

Rīgas domes Komunikācijas pārvalde

NVD publicitātes foto

TOP Komentāri

avatar