Luminor piešķir pusmiljonu eiro saules paneļu parka būvniecībai Latgalē

Saules paneļu parku izbūve Latvijā kļūst arvien populārāka, un arī ZS Riekstiņi, saņemot 544 tūkstošu eiro aizdevumu no Luminor bankas, plāno šāda parka izbūvi Baltinavā. Daļa finansējuma paredzēta arī lauksaimniecības tehnikas līzingam.

Uzņēmums nodarbojas ar graudkopību un šogad zemnieku saimniecība apstrādājusi 4400 hektārus aramzemes. 

“Ar ZS Riekstiņi esam sadarbojušies vairāku gadu garumā, iepriekš atbalstot kaltes būvniecību un citus attīstības projektus. Uzņēmuma īpašnieki un vadītāji ir ar lielu pieredzi lauksaimniecības biznesā, un sekmīgi pārvarējuši arī šo, zemniekiem diezgan sarežģīto vasaru. Labprāt turpinām atbalstīt šādus uzņēmumus ar stratēģiski pārdomātiem attīstības plāniem,” saka Ilze Zoltnere, Luminor Korporatīvā departamenta vadītāja. 

Lauku atbalsta dienesta projekta ietvaros un ar Luminor bankas atbalstu uzņēmums plāno attīstīt saules paneļu parka būvniecību savām vajadzībām. Saules paneļu parka jauda sasniegs 400kw un tiks būvēta 0,76 ha platībā uz sava zemes gabala. Lielāko jaudu plānots novirzīt kaltes darbībai, kur šobrīd tiek lietota gāzes iekārta. Papildus ar elektrību plāno apgādāt visas dienesta telpas, noliktavas un administrācijas ēkas.

Guntars Bartkevičs, Riekstiņi ZS vadītājs: “Lai izturētu sīvo konkurenci, ir jāiet līdzi laikam un iespēju robežās jāinvestē mūsdienīgās tehnoloģijās gan lai celtu produktivitāti, gan ekonomētu finanšu resursus. Lauku atbalsta dienesta projekta ietvaros plānojam iegādāties arī jaunu pašgājēju miglotāju, lai varētu apstrādāt laukus plašākā diapazonā un daudz precīzāk. Kā arī vēlamies iegādāties lieljaudas veltni, kas palīdz sagatavot augsni tiešās sēšanas tehnoloģijai.”

Par piešķirto finansējumu uzņēmums plāno iegādāties arī divus jaunus graudu novākšanas kombaina hederus, kas ir “inteliģentāki”, ietaupa laiku un izmaksas graudu kulšanas procesā. Tā kā saimniecība audzē sertificētu sēklu, ir nepieciešams novākt augstākās kvalitātes sēklas jau no paša lauka, tāpēc nepieciešama mūsdienīga un inovatīva tehnika.  

Par ZS Riekstiņi

ZS Riekstiņi ir ģimenes uzņēmums, kas lauksaimniecības jomā darbojas divās paaudzēs kopš 1992. gada. Saimniecība specializējas graudkopībā, audzējot kviešus, rapsi, lauka pupas, sējas zirņus, griķus, miežus un auzas. Paralēli tiek attīstīta arī graudaugu un zālāju sēklkopības nozare. 

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar