Rīgas 1. slimnīcu pārveidos Covid-19 pacientu aprūpei

SIA “Rīgas 1. Slimnīca”, kurā pašlaik tiek sniegti pārsvarā ambulatori pakalpojumi, piemēram, speciālistu konsultācijas un dažādi izmeklējumi, pārveidos par stacionāru arī Covid-19 pacientu aprūpei. Plānotos darbus trešdien, 20. janvārī, attālinātas tikšanās laikā pārrunāja Rīgas pašvaldības un Veselības ministrijas pārstāvji.

 Mārtiņš Staķis: “Rīga un valsts Covid-19 pandēmiju risina ar kopīgu darbu. Mums ir izdevies operatīvi atsaukties Veselības ministrijas aicinājumam. Rīga paveikusi nepieciešamos priekšdarbus, lai Rīgas 1. slimnīcu sagatavotu jaunas funkcijas veikšanai – stacionāro pakalpojumu sniegšanai, nodrošinot Covid-19 pacientu gultas jau tuvākajā laikā.”

 Daniels Pavļuts:  “Galvaspilsētas un valsts kopīgais darbs ir būtisks un izšķirošs pandēmijas pārvarēšanai, tāpēc strādājam cieši kopā. Rīgas sniegtais atbalsts Covid-19 pacientu aprūpē palīdzēs arī mūsu lielajām universitātes slimnīcām, kurās šobrīd strauji pieaug pacientu skaits smagā stāvoklī un ikdienu norit cīņa par cilvēku veselību un dzīvību.”

 Pielāgot Rīgas 1. slimnīcu vidēji smagu Covid-19 pacientu aprūpei izdevies, pateicoties veiksmīgai Rīgas domes Labklājības departamenta, Veselības ministrijas un Rīgas 1. slimnīcas sadarbībai.

 Rīgas 1. slimnīcā pašlaik tiek veikti pārbūves darbi, kā arī galvaspilsēta apzina iespējas slimnīcai piesaistīt papildu personālu. Plānots, ka  jau nākamās nedēļas beigās Rīgas 1. slimnīcā varēs izvietot pirmos Covid-19 pacientus. Kopumā iecerēts stacionārā izvietot 50 gultas vietas Covid-19 pacientu aprūpei.

Rīgas mērs un veselības ministrs pārrunāja arī galvaspilsētas lomu visaptverošās vakcinācijas procesā. Veselības ministrijas pārstāvji apliecināja, ka sadarbosies ar pašvaldību vakcinēšanās procesā un dalīsies savā pieredzē.

 Slimību profilakses un kontroles centra dati liecina, ka Rīgā 14 dienās reģistrēts 601 jauns Covid-19 saslimšanas gadījums uz 100 000 iedzīvotāju, vidēji Latvijā – 669 jauni saslimšanas gadījumi.

Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļa

TOP Komentāri

avatar