Par alkohola tirgošanu nepilngadīgai personai vienas dienas laikā pieķer divus veikalus

Svētdien, 4. augustā Rīgas pašvaldības policijas Centra pārvaldes darbinieki sadarbībā ar nepilngadīgu personu veica vairākus kontrolpirkumus Rīgas veikalos, lai kontrolētu alkohola tirdzniecību nepilngadīgajiem. No pieciem kontrolpirkumiem divos pirkumos izdevās nopirkt alkoholiskos dzērienus.

Sākoties jaunajam mācību gadam, īpaši aktuāla kļūst alkoholisko dzērienu aprite un lietošanas jauniešu vidū, tādēļ, lai apkarotu šo problēmu, pašvaldības policija laiku pa laikam veic kontrolpirkumus, iesaistot nepilngadīgas personas.

Trīs kontrolpirkumos veikala darbinieki pilngadību nesasniegušai personai nepārdeva alkoholiskos dzērienus, lūdzot uzrādīt personas apliecinošu dokumentu. Savukārt divos pirkumos nepilngadīgajam izdevās nopirkt alkoholu.

Kaļķu ielas veikalā kontrolpirkums tika īstenots, pērkot alus kokteili stikla pudelē, ko veikala pārdevēja bez iebildumiem pārdeva, neuzprasot personu apliecinošu dokumentu. Tāpat arī Grostonas ielas veikalā kasiere bez personu apliecinoša dokumenta pārdeva alus pudeli.

Abos gadījumos tika uzsāktas administratīvā pārkāpuma lietas par alkoholisko dzērienu pārdošanu personai, kura ir jaunāka par 18 gadiem, par ko paredzēts naudas sods juridiskās personas darbiniekam — pārdevējam, kurjeram vai citam piegādātājam — no 280 līdz 700 eiro, bet juridiskai personai — no 700 līdz 7100 eiro.

Rīgas pašvaldības policija informē, ka arī turpmāk tiks veiktas šāda veida pārbaudes, iesaistot nepilngadīgas personas, lai cīnītos ar alkoholisko dzērienu apriti un lietošanu jauniešu vidū. Turklāt mūsdienās tāda pati problēma jauniešu vidū ir ar elektronisko cigarešu lietošanu.

*Attēls no notikuma vietas

TOP Komentāri

avatar