Notiks otrais pikets par visu ģimeņu aizsardzību

Ceturtdien, 15. oktobrī no plkst. 15.00 līdz 16.30 Rīgā, pie Saeimas notiks otrais pikets par visu ģimeņu tiesisko aizsardzību.

Šis ir otrais pikets, kura mērķis ir  pievērst uzmanību tam, Saeimā jau vairākkārt ir noraidījusi likumdošanas iniciatīvas neprecētu pāru kopdzīves regulācijai. 2018. gada martā Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisija noraidīja iniciatīvu par Kopdzīves likumu, ko bija parakstījuši 10 276 cilvēki. 2019. gada jūnijā Saeima ar 60 balsīm pret, 23 balsīm par un 1 deputātam atturoties  noraidīja partiju apvienību “Attīstībai/Par!” (AP) un “Jaunā Vienotība” (JV) iesniegto Dzīvesbiedru likumprojektu. Savukārt šī gada 30. septembrī Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisija lēma nevirzīt tālāk izskatīšanai 10 392 Latvijas pilsoņu parakstīto iniciatīvu par Viendzimuma partneru reģistrēšanu.

Reaģējot uz šo Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijas lēmumu, kustība “Dzīvesbiedri” 1. oktobrī platformā manabalss.lv ir uzsākusi jaunu parakstu vākšanu iniciatīvai “Par visu ģimeņu tiesisko aizsardzību”. Nepilnas nedēļas laikā šī iniciatīva ir spējusi savākt nepieciešamos 10 000 parakstu, lai tā tiktu iesniegta Saeimā, uz izskatīšanu.

Nav pieņemami, ka Saeima ignorē pilsoņu parakstītās iniciatīvas. Saeimas deputātiem būtu jāciena demokrātijas principos rakstītais pienākums – respektēt mazākuma tiesības. Valstij ir jāpilda tās Satversmē rakstītais pienākums aizsargāt VISAS ģimenes, arī tās ģimenes, kuras nevar vai nevēlas reģistrēt laulību. Tāpēc Kustība “Par!” un tās jauniešu nodaļa “Par jauniešiem”, partija “Latvijas attīstībai” un tās jauniešu nodaļa “Jaunieši attīstībai”, jaunatnes organizācija “Protests”, partija “PROGRESĪVIE”, partijas “Izaugsme” jaunieši un “Vienotība” jaunatnes organizācija organizē piketu, aicinot Saeimas deputātus atbalstīt visas Latvijas ģimenes.

Piketa laikā ar runām uzstāsies jaunatnes organizāciju pārstāvji, kā arī Saeimas deputāti Marija Golubeva (AP!), Artūrs Toms Plešs (AP!), Inese Voika (AP!), Krista Baumane (AP!), Anda Čakša (JV), kā arī Rīgas domes deputāts Miroslavs Kodis (APP).

TOP Komentāri

avatar