No vairāk kā trīs promiļu reibumā esošiem vecākiem šķirti četri bērni

Piektdien, 19.jūnijā, pulksten 9.38 Rīgas pašvaldības policija saņēma izsaukumu par vairākām alkohola reibumā esošām personām Purvciemā. Līdzās iereibušajiem pieaugušajiem atrodoties arī vairāki mazi bērni. Apstākļu pārbaudīšanai uz notikuma vietu nosūtīta tuvākā Rīgas pašvaldības policijas autopatruļa.

Likumsargi norādītajā dzīvoklī sastapa kādu acīmredzami apreibušu pāri un četrus nepilngadīgus bērnus. Vecāki taisnojās, ka pie viņiem notikuma dienā atbraukuši radinieki un kopīgi nedaudz lietojuši alkoholu.
Abiem veikta alkohola koncentrācijas pārbaude izelpā. Testu laikā noskaidrots, ka sieviete ir 4,86 promiļu reibumā, savukārt vīrietis ir 3.28 promiļu reibumā.

Veicot pārrunas par tuvākajiem radiniekiem, kuri varētu uzņemties rūpes par viņu atvasēm, noskaidrots, ka viņiem ir arī pilngadīga meita. Jaunā sieviete dzīvojot atsevišķi. Likumsargi nekavējoties viņu sazvanīja un izskaidroja situāciju. Pilngadīgā māsa piekrita atbraukt uz vecāku mājvietu un uzņemties rūpes par māsām un brāli.
Jaunā sieviete nekavējoties ieradās dzīvoklī, pēc kā ar māsām un brāli devās uz savu mājokli. Likumsargi veica arī viņas dzīvokļa apskati. Tās laikā konstatēti labvēlīgi apstākļi, lai nepilngadīgi bērni varētu tajā uzturēties.

Lietas materiāli saistībā ar vecāku bezatbildīgo rīcību pārsūtīti RPP Bērnu likumpārkāpumu profilakses nodaļai.

Foto: RPP (ilustratīva nozīme)

TOP Komentāri

avatar