Brigita Reisone ļaujas Itālijas vēsmām un gatavo ņoki
Bez Itālijas šedevriem neiztikt ne mākslā, ne opermūzikā, ne virtuvē. Operdziedātāja Brigita Reisone ciemojas pie Rimi šefpavāra Normunda Baranovska un gatavo ņoki jeb kartupeļu klimpas itāļu gaumē savam labākajam draugam Artūram.
Ņoki jeb kartupeļu klimpas itāļu gaumē
4 cilvēkiem
Gatavošanas laiks: 1 stunda
Izmaksas kopā: 4,57 eiro
Cena par porciju: 1,14 eiro
Nepieciešams:
500 g kartupeļu Rimi;
3 ķiploka daiviņas;
1 vidējs sīpols;
800 g tomātu savā sulā, mizotu Rimi Smart;
1 ēdamk. universālās garšvielas;
1 ola Rimi Smart;
200 g kviešu miltu Rimi Smart;
5 g svaigu pētersīļu;
80 g rīvēta cietā siera Rimi;
cukurs un ūdens mērcei;
eļļa cepšanai;
sāls un pipari pēc garšas.
Pagatavošana
Novāri kartupeļus, atdzesē un sarīvē uz smalkās rīves vai sastampā. Pievieno sāli un piparus, rūpīgi samaisi. Kartupeļu masai vidū izveido bedrīti, ielej tajā olu un pamazām iemaisi. Tad pievieno miltus un samaisi viendabīgā mīklā.
Uz virsmas, kas bagātīgi pārkaisīta ar miltiem, no mīklas izrullē garenu, tievu desu. To sagriez 1 cm garos gabaliņos. Vāri klimpiņas verdošā sāļā ūdenī, līdz tās uzpeld (aptuveni 3 minūtes). Nokās ūdeni un atstāj klimpiņas atpūsties.
Sakapā ķiplokus un sīpolu, liec uz pannas cepties nelielā eļļas daudzumā. Pievieno tomātus savā sulā, 1 glāzi ūdens un universālo garšvielu. Pēc tam pievieno nedaudz sāli pēc garšas un 2 reizes vairāk cukuru, rūpīgi samaisi. Klimpiņas pievieno tomātu mērcei un viegli samaisi, lai tās pārklājas ar mērci.
Pasniedz ar svaigi sakapātiem pētersīļiem vai baziliku un pārkaisi ar rīvētu cieto sieru.
Foto: publicitātes
TOP Komentāri