Latvijas Bērnu Dzirdes centrā uzstādīta modernākā dzirdes aparātu mērījumu sistēma Baltijā

Atzīmējot Latvijas Bērnu Dzirdes centra (LBDz centrs) 30. jubileju, tajā uzstādīta Baltijā modernākā dzirdes aparātu noskaņošanas, testēšanas, programmēšanas un skaņas mērījumu sistēma Affinity Compact, kas ļaus mazo pacientu dzirdes aparātus noregulēt atbilstoši dzirdes specifikai. Jaunā iekārta iegādāta par LMT ziedojumu 10 000 eiro apmērā.

LBDz centrs jau 30 gadus piedāvā pakalpojumu kompleksu vispusīgai dzirdes traucējumu diagnostikai. Gada laikā centru apmeklē vairāk nekā 3300 mazo pacientu, ik gadu tiek izsniegti 320 dzirdes aparāti bērniem ar paliekošiem dzirdes traucējumiem. Centra speciālistu komanda veido ilgtermiņa sadarbību ar vecākiem, kuru bērniem ir paliekoši dzirdes traucējumi, lai sniegtu vispusīgu medicīnisko, pedagoģisko un tehnisko dzirdes rehabilitāciju. 

Dr. Sandra Kušķe, LBDz centra vadītāja: “Tas, cik veiksmīgi cilvēks pieņem un sadzīvo ar dzirdes aparātu, atkarīgs no tā, cik veiksmīgi iekārta ir regulēta vai programmēta. Bērnu valodas un runas attīstības prasmes vistiešākajā mērā saistītas ar dzirdētā kvalitāti. Bērnu praksē dzirdes aparātu darbība lielā mērā balstās uz dažādu izmeklējumu kopsummu, lai sniegtu bērna dzirdes sistēmai iespēju attīstīties un pilnveidoties: sākumā tikai kā dzirdes reakcijas uz skaņām, vēlāk – kā valodas attīstības prasmes, bet, uzsākot mācību procesu, – valodas gramatisko likumu un akadēmisko prasmju apguve. Esam priecīgi, ka turpmāk mūsu centrā būs pieejama Baltijā modernākā mērījumu ierīce, kas palīdzēs mazajiem pacientiem dzirdēt, mācīties un dzīvot pilnvērtīgu dzīvi.”

Jaunā Affinity Compact Version 4 iekārta sastāv no vairākiem tehnoloģiskiem blokiem jeb moduļiem. Tajā ir dzirdes sliekšņa pārbaudes sistēma, reālie auss mērījumi, vizualizējama valodas programmēšana un dzirdes aparātu testēšanas un darbības pārbaudes ierīce. To kopēja un saskaņota darbība nodrošina dzirdes tehnisko parametru atbilstības un izvērtēšanas sistēmu, uz pacienta dzirdes sliekšņa balstītu dzirdes iekārtu noregulēšanu, pārbaudāmās personas vizuālo valodas programmas un skaņas parametru atbilstības izvērtējumu, kas veikti bungu plēvītes tuvumā, kā arī dzirdes aparātu noregulēšanas un skaņas mērījumu sistēmu.

Juris Binde, LMT prezidents: “LMT kā tehnoloģiju inovāciju uzņēmumam un LBDz centra sadarbības partnerim kopš 2005. gada ir būtiski sniegt atbalstu, lai Latvijas bērniem ar dzirdes traucējumiem būtu pieejamas modernākās medicīnas tehnoloģijas. LBDz centra speciālistu profesionālais un pašaizliedzīgais darbs apvienojumā ar atbilstošu tehnoloģisko aprīkojumu ļaus sasniegt vēl labākus rezultātus mazo pacientu ārstēšanā un būtiski uzlabot viņu dzīves kvalitāti.”

Uzsākot sadarbību 2005. gadā, LMT uzdāvināja kohleāros implantus visiem bērniem, kuri bija reģistrēti LBDz centra rindā. Ar LMT gādību tika ieviests jaundzimušo dzirdes skrīnings, specializēta pirmsskolas iestāde apgādāta ar FM sistēmu komplektiem, un vispārizglītojošo skolu audzēkņiem ar smagas un vidēji smagas pakāpes dzirdes traucējumiem bez ieoperētiem kohleārajiem implantiem tika uzdāvinātas modernas klausīšanās ierīces. LMT un LBDz centra sadarbība ir turpinājusies gadu gaitā, sniedzot centra speciālistiem un mazajiem pacientiem nepieciešamo atbalstu.

LBDz centrā kopš 2019. gada ir pieejama Baltijā vienīgā dzirdes traucējumu diagnostikas iekārta Neuro-audio, kas iegādāta par Latvijas iedzīvotāju ziedojumiem, nododot pārstrādei savus vecos mobilos telefonus LMT akcijā “Visu cieņu vecajam telefonam”. Papildinot centra tehnoloģisko aprīkojumu ar vēl vienu unikālu iekārtu, varam būt droši, ka Latvijas bērniem pieejama pasaules līmeņa diagnostika un attiecīgi arī katrs pacients saņems individuāli visnepieciešamāko palīdzību,” stāsta Rinalds Kalniņš, “LMT Retail&Logistics” valdes priekšsēdētājs.

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar