Pērn Latvijā labāk sekmējās preču nozarēm, visgrūtāk – pakalpojumu nozarei

Luminor bankas ekonomists Pēteris Strautiņš iepazīstinās ar jaunāko Latvijas reģionu eksportspējas pētījumu, Īpašu uzmanību pievēršot tam, kuras nozares noteica sekmīgāko nozaru attīstību pērn. Eksportspējas apskata prezentācija notiks 7. jūnijā plkst. 10.30, un tai ikviens aicināts sekot līdzi tiešsaistē Luminor Latvija Facebook profilā.

“Pērn Latvijā labāk sekmējās preču nozarēm, visgrūtāk no pandēmijas ir atgūties pakalpojumu nozarei. Straujāka attīstība notika reģionos, kuru ekonomikās lielāku pienesumu veido rūpniecība, lauksaimniecība un mežsaimniecība – apvidi ārpus galvaspilsētas. Panākumi vai to trūkums dažādās vietās Latvijā lielā mērā bija atkarīgi no pilsētu un novadu eksporta nozaru lieluma un specializācijas,” stāsta Luminor bankas ekonomists Pēteris Strautiņš.

Ekonomists uzsver, ka kopumā visiem plānošanas reģioniem klājās labi, lielāki kontrasti parādās novadu un pilsētu griezumā. Vairākos novados uzņēmumu devums strādājošo maciņiem auga vairāk nekā par piektdaļu, bet pāris novados tas pērn vēl samazinājās.

Par šiem un citiem būtiskiem jautājumiem tiešsaistes prezentācijā stāstīs Pēteris Strautiņš:

  • Kuri novadi un pilsētas pērn attīstījās vissekmīgāk?
  • Kā reģionu attīstību pērn ietekmēja to ekonomikas struktūra?
  • Kādi faktori noteica eksporta nozaru dažādās sekmes pērn?

Reģionu eksportspējas apskata tiešraide būs skatāma Luminor Latvija Facebook profilā otrdien, 7. jūnijā no plkst. 10.30 līdz 11.30. Saite uz tiešraidi: www.facebook.com/events/305312805011935

Attēls: ilustratīvs

TOP Komentāri

avatar