Kora Nāc līdzās! audiodiska prezentācija “Dvēseles dziesma”

Audiodisks “Dvēseles dziesma” Fonda Nāc līdzās! jauniešu korim ir otrais ierakstītais disks pēc “Nāc līdzās un dziedi Eiropā!” (2015.gadā). Šoreiz, atšķirībā no pirmā ieraksta, esam iemūžinājuši skaņu celiņos tikai latviešu komponistu dziesmas.

Esam pateicīgi mūsu pirmajai diriģentei Airai Birziņai, kura bija kopā ar mums arī šajā smalkajā skaņu iemūžināšanas darbā!
“Dvēseles dziesma” bija pirmā fonda “Nāc līdzās!” jauniešu kora repertuāra dziesma 2013.gada vasarā. Un šīs dziesmas virsraksts vislabāk pasaka to, ar kādu prieku un degsmi, atdevi un attieksmi dzied šis koris.

Vairāk kā pirms pieciem gadiem notika pirmā publiskā kora uzstāšanās, kas bija ļoti simboliska. Dziesmu un Deju svētku kolektīvu vadītāju svinīgajā sarīkojumā uz skatuves uznāca jauni cilvēki, lai parādītu, ka ikvienam ir dota iespēja sapņot un sapņus piepildīt, ka amatiermākslā sevi radoši var izteikt ikkatrs. Piecos gados ļoti izaugušas daudzu dziedātāju muzicēšanas spējas un daudzbalsīgas kordziedāšanas iemaņas. Mūzika ir valoda, kurā spēj sarunāties visa pasaule. Pat tad, ja ikdienas dzīve ir pilna ar grūtībām un sarežģījumiem, mūzika var būt tas ceļš, kas dvēselei dod spārnus.” – saka diriģente Aira Birziņa.


Bet kora šodienas diriģents Rūdolfs Bērtiņš uzsver, ka kaatrs jauns sasniegums korim ir īpašs notikumums un pierādījums, ka cilvēks var sasniegt lielus mērķus, ja vien to vēlas. Diriģents priecājas ka kora dalībnieki ir apņēmības pilni apmeklēt mēģinājumus, apgūt jaunu repertuāru un turpināt kopā veidot fonda Nāc līdzās! mūzikas dzīvi.
Audiodiskā ieskaņotas E.Ešenvalda “Dvēseles dziesma”, R.Tigula “lec, saulīte”, vairākas latviešu tautas dziesmu apdares – Rīga dimd, Gula meitīna, J.Vaivoda “Apkal manu kumeliņu” un vēl vairākas kompozīcijas.

Audiodisku muzikāli krāšņāku dara dažādu instrumentu pavadījumi: Dace Rīsmane-Gaiķēna – klavieres, Kaspars Zemītis – ģitāra, Edgars Kārkls – akordeons, Līva Paula Paleja – saksofons,
Viesturs Samts – perkusijas.

Diska prezentācijas koncerts notiks – 10. martā plkst.15.00 Koka Rīgā.

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar