Ķimeņu popkorns ar parmezānu

Līgo svētkiem strauji tuvojoties, aizvien aktuālāks kļūst jautājums par to, ko šogad celt galdā un kā palutināt savas garšas kārpiņas līdz pat rīta gaismai. Tradicionālās Līgo ēdienu receptes nenoliedzami noder paaudžu paaudzēs, taču, lai Vasaras saulgriežus padarītu divtik lustīgus, ir vērts atsvaidzināt svētku galdu arī ar mazāk ierastiem ēdieniem Līgo noskaņās. Barbora.lv garšas eksperts, pieredzes bagātais šefpavārs un lauku gardēdis Dzintars Kristovskis iesaka ņemt talkā jau labi pazīstamas Līgo ēdienu sastāvdaļas un izmantot tās jaunu garšas kombināciju radīšanai, pārsteidzot gan sevi, gan arī svētku viesus. Lūk, četras oriģinālas saldo un sāļo svētku uzkodu un dzērienu receptes, kas vakara garumā priecēs gan lielus, gan mazus līgotājus.

Ķimeņu popkorns ar parmezānu 

Viegli pagatavojama uzkoda brīvdabas filmu maratonam, kas lieliski saderēs ar ierastajiem svētku dzērieniem – kvasu un alu, neradot smaguma sajūtu. Šķiet, būtu grūti iedomāties popkornu vēl latviskākā izpildījumā.

Popkornam vajadzēs:

  1. Iecienītāko popkorna sagatavi, daudzumu skatoties pēc kinomīļu skaita un ierastā katliņa vietā izmantojot čuguna katlu, kas uzsildīts virs Līgo ugunskura.
  2. Ķimenes – nelielu sauju uz katriem 400g popkorna. Samaltas kafijas dzirnaviņās vai blenderī līdz smalkam pulverim.
  3. Sāls – dažas šķipsnas, kas ļoti labi izbalansēs garšu, ja kukurūzas graudu cepšanas laikā tiek izmantots sviests.
  4. Parmezāns vai kāds cits labi nobriedis cietais siers, kas izturēts vismaz 12 mēnešus – paliela sauja uz katriem 400g popkorna.

Pagatavošana:

Pagatavo popkornu pēc savas iecienītās metodes, izmantojot jau gatavus iepakojumus vai berot katlā kukurūzas graudus. Pēc izvēles cepšanas laikā pievieno pikuci sviesta. Kad popkorns vēl karsts, to pārkaisa ar ķimeņu pulveri un sāli. To vēlams darīt palielā bļodā, lai visu varētu vienmērīgi samaisīt. Kad popkorns atdzisis, tajā iemaisa smalki rīvētu parmezānu (to var iegādāties arī sarīvētā veidā) vai citu cieto sieru, ja izvēle kritusi par labu tam.

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar