Kā iekārtot svētku fotosienu mājas apstākļos

Šogad svētkus svinēsim katrs savās mājās, tomēr tas nenozīmē, ka jāatsakās no jaukām tradīcijām vai aizraujošiem notikumiem. Viens no labākajiem veidiem, kā iemūžināt svinīgo gaisotni, ir sarīkot fotosesiju un radīt brīnišķīgus attēlus, kas vēl pēc daudziem gadiem liks pasmaidīt, tos aplūkojot. Savu mājas fotostudiju svētku noskaņā itin viegli ir radīt pašam, stāsta “Kesko Senukai Latvia” kategorijas vadītāja Līva Briede.

Svarīgi izvēlēties pareizo fonu

Kopējam fotosienas platumam būtu jābūt ne mazākam par 3 metriem, lai attēliem pietiktu plašuma arī tad, ja fotografējas vienlaikus vairāki cilvēki. Vislabākā izvēle ir brīva siena bez mēbelēm, lai to noformētu atbilstoši svētku tematikai. Šis ir laiks ar kritisku aci aplūkot sava mājokļa iekārtojumu: fons būs redzams visās fotogrāfijās, tāpēc, ja jums nepatīk tas, ko redzat, arī attēli prieku nesagādās. Iespējams, var līdzēt pavisam neliels remonts, svaigs krāsas slānis vai vienkārši rūpīga telpas uzkopšana.

Ja siena nokrāsota neitrālā, matētā tonī – lieliski, jums jau ir piemērots fons. Ja nē – to iespējams aizklāt ar audumu vai lielu papīra loksni, taču jāpārliecinās, lai fons būtu bez locījumiem un krokojumiem. Svarīgi, lai fona materiāls nebūtu glancēts, neatstarotu gaismu un tajā nebūtu izteiktu atspīdumu. Tomēr gaisma ir vajadzīga. Jo tuvāk atradīsies gaismas avots, jo mājīgākas un glītākas šķitīs fotogrāfijas.

Galvenais attēlā – cilvēki

Neaizmirstiet, ka svarīgākais fotogrāfijās ir cilvēki, nevis aksesuāri, tāpēc nebūtu ieteicams savu fotostūrīti pārblīvēt ar dažādiem rekvizītiem. Tāpat fotogrāfijas izskatīsies glītāk un elegantāk, ja rekvizīti būs ieturēti vienotā stilistikā. Vienlaikus nevienam, bet īpaši bērniem, nebūs prieka par tādu fotostūrīti, kur neko nedrīkst aiztikt. Tam ir jābūt jautram notikumam, tāpēc arī aksesuāriem jābūt tādiem, kurus droši var ņemt rokās, nolikt uz grīdas un pat nejauši nomest, neriskējot tos sabojāt.

Kā radīt svētku noskaņu

Dažādas tekstilizstrādājumu faktūras. Ziemassvētki saistās ar siltumu, mājīgumu, būšanu kopā ar saviem mīļajiem. Radiet šādu noskaņu arī pie fotosienas! Spilveni, silts pleds vai pūkains kažokādas imitācijas paklājs uz grīdas radīs mājīguma atmosfēru, bet bērna mīļākā rotaļlieta, kas arī “piedalās” fotosesijā, ļaus vieglāk noturēt mazuļa uzmanību.

Gaisma un mirdzums. Jūs vēlētos svētkus svinēt kādā eksotiskā pludmalē? Vai, tieši pretēji, pietrūkst sniega kupenu aiz loga? Ļaujiet vaļu fantāzijai! Izgrieziet no krāsainiem papīriem sirdis, ziedus, putnus vai baltas sniegpārslas, saveriet tos vītnēs un radiet neatkārtojamas svētku fotogrāfijas! Ziemassvētkiem un Jaunajam gadam piestāv zelts un, protams, daudz gaismas, tāpēc īpaši krāšņi izskatīsies virtenes no zeltītas folijas vai lampiņu virtenes. Uz maza galdiņa novietotas sveces piešķirs jūsu svētkiem nepieciešamo svinīgumu, savukārt vizuļu “lietus”, kas nolīs pār kadrā redzamajiem cilvēkiem fotografēšanas brīdī, radīs īstu prieka šalti. Laternas, dažādi gaismas objekti un izgaismotas figūras lieliski noderēs jūsu fotostudijas iekārtošanai!

Uzreiz rāmī! Sarūpējiet improvizētu fotorāmi, ko fotografējoties var turēt rokās, “ierāmējot” savu portretu. Rāmis zeltītā krāsā izskatīsies grezni, senlaicīgi un svinīgi.

Rūķu cepures. Saposieties rūķu micēs un sarīkojiet jautru fotosesiju ar pušķu mētāšanu vai, tieši otrādi, nopietno rūķu parādi. Ielieciet vāzē egļu zaru, iededziet sveci, uzkodiet lielas piparkūku sirdis, un svētku prieks acīs atmirdzēs pats no sevis!

Foto: publicitātes (pexels.com)

TOP Komentāri

avatar