Jānis Lemežis un Helge Holgers apvienojas un izdod atvasaras hitu

Pamanījuši, ka vasara šoruden īpaši nevēlas teikt ardievas, apvienojušies un atvasarai veltītu hitu “Īzī” radījuši Kurzemes dziedātājs un rokmūziķis Jānis Lemežis un viņa novadnieks, ekscentriskā kantrī mūzikas ansambļa “Noslēpums” vokālists Helge Holgers, pievienojoties grupai “Velvets”.

Jānis Lemežis un viņa draugi no grupas “Velvets” – Uldis Knapšis, Ainis Rudzītis un Roberts Dinters – pērn muzikāli aplaimoja kādus kāziniekus, kuru vidū gadījās arī Helge Holgers. 

“Pēc pavisam neilga brīža sapratām, ka mums ir daudz, par ko runāt,” vēstures pavedienu šķetina Helge. “Nospriedām, ka jau tuvākajā nākotnē noteikti jāsatiekas vēlreiz, jāpasēž un jāparunā vēl.”

“Iesākumā pat nebija doma rakstīt kopā mūziku,” uzsver Jānis. “Taču nākamreiz jau pasēdējām pirtiņā un kādā brīdī neizbēgami sākām apmainīties arī ar radošām idejām. Es piedāvāju muzikālu tēmu, Uldis piebilda, ka vispār ir tāds fantastiki izdevies vakars, kad var forši pasēdēt un padzert aliņ’, bet Helge pēkšņi sāka to dziedāt… Tajā pašā vakarā dziesma būtībā jau bija gatava!”

Uldis piebilst, ka vispār tā arī patiesai mūzikai jārodas – ar prieku un patiku, neko pārāk “nesamudrījot”, jo tad viss skan dabīgi un mīļi.

Dziesmā “Īzī” vēstīts par atpūtu pēc dienas darbiem un pienākumiem, ar kuriem, protams, jātiek galā, lai arī tie bieži ir gan fiziski, gan garīgi nogurdinoši. Tad nu katram jāatron savs veids, kā nogurumu izkliedēt. Un arī jāuzdod jautājums – kā īsti vēlamies atpūsties? Vai izvēlētais veids tiešām ir labākais un veselīgākais vai gluži vienkārši pierastākais? Mūziķi cer, ka dziesma un arī Raivo Mihailova radītais lauku idilles videoklips ne tikai izklaidēs, bet arī liks katram uzdot sev šādus un tamlīdzīgus jautājumus. 

Vasaras paildzināšanai radītā hita “Īzī” skaņas pēcapstrādi izveicis Gints Stankevičs un tas noklausāms mūzikas straumēšanas servisos, kā arī izdzirdams labākajās Latvijas radiostacijās.

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar