Izdots grupas Dakota priekšlaicīgi mūžībā aizgājušā līdera Edvīna Zariņa pēdējā koncerta ieraksts

Populārās latviešu kantrī mūzikas grupas “Dakota” līderis, savulaik arī grupas “Dālderi” dibinātājs un daudzu pazīstamu dziesmu autors Edvīns Zariņš mūzībā devās šī gada 28. janvārī. Pirms tam mūziķis vēl paspēja piedalīties ģitārista Harija Zariņa un Ogres novada kultūras centra rīkotajā koncertu sērijas “Dzīvā skatuve Ogrē” TV ierakstā, izpildot grupas populārākās dziesmas. Neviens tad vēl nenojauta, ka tā ir viņa pēdējā uzstāšanās, kas tagad fiksēta un izdota piemiņas albumā “Dakota. Edvīna Zariņa pēdējais koncerts”.

Albuma izdošanas iniciatori ir grupas biedri un šī koncerta dalībnieki – Gundars Lintiņš (bungas), Raitis Keišs (bass), Vīgants Murelis (steel ģitāra), Artūrs Palkevičs (taustiņi) un Gatis Ivans (ģitāra). Grupas “Dakota” mūziķi par Edvīnu: “Edža bija mums kā tēvs, brālis un draugs. Mūziķis ar lielo burtu visā savā būtībā!”

Koncertalbumā iekļautas dziesmas:

1. Paradīzes atslēga

2. Vakariņas 5tā

3. Vēja balss

4. Mājup

5. Piena ceļš

6. Aizej tad, kad snigs

7. Māja uz riteņiem

8. Dzeltenie aizkari

9. Kurtizāņu ugunskurs

10. Par zemes mērītājiem

Dakotas mūziķi, atceroties Edvīna koncertu Ogrē: “Koncerts bija jaudīgs, emocijām bagāts, pārliecinošs, ar jokiem un humoru. Varbūt tāpēc, ka bijām beidzot satikušies muzicēt pēc ilgāka pārtraukuma, kas bija saistīts ar pandēmiju. Varbūt arī gaisā virmoja kādas nojautas… Edža ­– sirsnīgs paldies tev par visu! Par mūsu savdabīgo grupas humoru, par tavu mūzikas skanējumu, redzējumu un nodošanu mums. Par tavu tiešumu, kas reizēm bija skarbs, bet patiess un nesamākslots! Paldies! Mēs esam un paliksim tavi draugi un otrā ģimene, Dakota!”

Audiovizuālais materiāls publicitātes

TOP Komentāri

avatar