Gurķu-zirnīšu aukstā zupa

Gan dārzi, gan veikalu plaukti šobrīd pilni ar svaigiem gardiem un aromātiskiem tomātiem un gurķiem. Nacionālais pārtikas mazumtirdzniecības tīkls ELVI kopā ar pavāri un uztura speciālisti Jevgēniju Jansoni aicina savā vasaras ēdienkartē izmēģināt kaut ko jaunu un piedāvā eksotisku recepti gurķu un tomātu pagatavošanai. Nogaršo gardos salātus ar svaigu gurķu auksto zupu ar zaļajiem zirnīšiem.

Gurķu-zirnīšu aukstā zupa

 Sastāvdaļas

8 gurķi

200 g notīrītu zaļo zirnīšu 

saišķis pētersīļu

saišķis diļļu

saišķis piparmētru lapu

sula no 1/2 citrona

4 ēdamk. olīveļļas

1 ķiploka daiviņa

250-300 g paniņu

sauja riekstu vai sēkliņu pasniegšanai (var nepievienot)

Pagatavošana

  1. Sablendē visas sastāvdaļas līdz maisījums ir viendabīgs.
  2. Liec ledusskapī uz 3-4 stundām, lai zupa iegūst bagātīgu garšu. 
  3. Rotā ar smalki sagrieztiem gurķiem un zaļumiem. Klāt var pievienot sakapātus riekstus vai sēkliņas (piemēram, valriekstus, lazdu riekstus, mandeles, ķirbju sēklas).

Foto: Viktorija Kožemjakina

TOP Komentāri

avatar