Četri padomi sejas ādas pietūkuma mazināšanai

Veselīgai sejas ādai nepieciešams miegs, sabalansēts uzturs, ūdens, regulāras fiziskās aktivitātes, kā arī aizsardzība pret kaitīgajiem saules stariem. Brīžos, kad kāda no sastāvdaļām iztrūkusi no dienas ritma vai uzturā uzņemts pārlieku daudz sāļu ēdienu, var parādīties nevēlams pietūkums uz plakstiņiem, zem acīm vai pat lielākos apmēros sejas ādā. Kā mazināt pietūkumu, lai āda izskatītos mirdzoša un tvirta, stāsta Apotheka Beauty kosmētiķe Ieva Strautkalne.

“Pietūkumu var veicināt dažādi faktori, arī ģenētiski iedzimti, tāpēc būtiski izzināt cēloni, kas traucē limfātiskai sistēmai veikt savu funkciju. Sejas tūska ir arī sekundāra novecošanās pazīme. Limfātiskās sistēmas uzdevums ir audu un asins apgādāšana ar nepieciešamajām barības vielām, turklāt tā izvada nevajadzīgās vielas un šķidrumu no organisma. Ja limfātiskās sistēmas darbība ir traucēta, ūdens aizture var veidot pietūkumu gan sejas ādā, gan citās ķermeņa daļās,” stāsta Apotheka Beauty kosmētiķe Ieva Strautkalne.

Četri padomi pietūkuma mazināšanai uz sejas:

  • Viegla sejas masāža

Masāža var likties kā ekstra ikdienas rituālā, bet tā pamodinās sejas ādu rītos un “iekustinās” limfātisko sistēmu. Vispirms āda rūpīgi jāattīra, lai naktī uzkrātās sviedru daļiņas, putekļi vai nakts krēma paliekas neaizsprostotu poras. Pēc attīrīšanas ir jāuzklāj serums vai krēms. Tie, kuriem ir sausāka āda, var izmantot arī sejai paredzētas eļļiņas. Šie produkti palīdzēs masāžu veikt plūstoši, nesavelkot ādu. Turklāt masāža palīdzēs izmantotajiem produktiem iesūkties dziļākos ādas slāņos. “Masāža ir jāveic īpaši saudzīgi, bez stiprām un spiedošām kustībām, lai tai nenodarītu kaitējumu. Ja pietūkusi āda zem acīm jeb izveidojušies tā saucamie maisiņi, tad masāžu veic no acu kaktiņa ausu virzienā, tad atceļ plaukstu no sejas un kustību atkārto. Berzējot ādu uz priekšu un atpakaļ, nepareizi tiks stimulēta limfu attece, kā arī tiks izstaipīta āda un veicināta grumbiņu veidošanās,” stāsta Apotheka Beauty kosmētiķe Ieva Strautkalne. 

  • Mitrinošas un atsvaidzinošas acu kompreses

Acu mundrumam nepieciešams pilnvērtīgs miegs, bet pietūkuma gadījumā talkā nāks vienreizējās maskas plāksnītes jeb tautā sauktie pači un intensīvas iedarbības maskas vai serumi, kuru sastāvā ir hialuronskābe, kofeīns, augu ekstrakti un minerāli. Tāpat ir pieejami acu krēmi ar speciāliem metāliskiem uzgaļiem tūskas mazināšanai.  

No dabas veltēm noderēs gurķu šķēlītes, alveja vai tējas maisiņu kompreses, kuras pirms lietošanas atdzesētas ledusskapī, bet ne sasaldētas. Ar saldētiem produktiem vai ledus gabaliņiem tiks traumēts ādas virsējais slānis. Alvejai jānogriež zaļā virskārta un caurspīdīgo staipīgo masu var uzsmērēt uz ādas. Alveja ne tikai atvēsinās, bet arī savilks ādu, padarot to mirdzošu un tvirtu. Savukārt tējas maisiņus vai gurķa šķēlītes var uzlikt uz acs plakstiņa, paturēt 10 minūtes un pēc tam ar ūdeni noskalot ādu. Acu tūsku samazina arī vēsas kompreses. 

  • Rīta vingrošana

Rīta treniņš ar stiepjošiem vingrinājumiem uzlabos asins cirkulāciju. Rītos pietiks vien ar 10 minūšu aktivitāti, lai atmodinātu organismu un uzlabotu limfu atteci, tādējādi noņemot pietūkumu. 

  • Atspirdzinoša duša vai kontrastduša

Rīta rituālu var iesākt ar atspirdzinošu dušu vai kontrastdušu, strauji mainot karstu un aukstu ūdens temperatūru. Ūdens temperatūra jāizvēlas atkarībā no organisma rūdījuma. Iesācējiem kontrastdušai ieteicams izvēlēties remdenu nevis aukstu ūdeni. 

Duša dos enerģiju, stiprinās un uzlabos asinsvadu un limfu cirkulāciju, kā arī vielmaiņu. Remdens vai vēss ūdens tonizēs ādu un mazinās noguruma radītās pēdas. Ja no rītiem netiek iets dušā, tad atsvaidzināšanai un uzmundrināšanai noderēs auksts samitrināts dvielītis. 

Citi vērtīgi ieteikumi, lai izvairītos no pietūkuma uz sejas:

  • Samaziniet sāls patēriņu un uzņemiet organismam nepieciešamo kāliju un magniju. Sāls aiztur ūdeni, savukārt kālijs un magnijs palīdz izvadīt sāli no organisma. 
  • Rūpējieties par savu ādas ārējo veselību, no rītiem un vakaros to attīrot un mitrinot. Ādas mitrināšanai lieliski noderēs produkti, kuru sastāvā ir hialuronskābe, glicerīns, peptīdi vai Āzijas centīlijas (Gotu Kola, Centella Asiatica) ekstrakts. Šīs vielas uzlabos saistaudu stāvokli un audu elastību, nostiprinās un mitrinās ādu.
  • Atturieties no šķidrumu lietošanas pirms miega. Organisma funkcijas miegā ir ierobežotas, tādēļ uz nakti uzņemtais ūdens netiks izvadīts un tiks aizturēts audos, veidojot pietūkumu no rīta. 
  • Izvēlieties zemāku spilvenu miegam. Nakts laikā nereti tiek nospiesti audi, kas ietekmē limfātiskās sistēmas darbību.

Foto: pexels.com

3

TOP Komentāri

avatar
3 Komentāra topiki
0 Raksta atbildes
0 Sekotāji
 
Vislielākā reakcija
Karstākais komentāru topiks
3 Komentāru autori
АлексейЕгорJamestuh Nesenie komentāru autori
jaunākie vecākie vispopulārākie
Jamestuh
Viesis
Jamestuh

Photography has especially assumed a quantified cornerstone in my wife’s life. on Holidays  you’d find me possessing a thirty five mm film camera on me taking keepsakes of my friends and family, and the exceptional scenery within the tiny oceanic locale in the north Virginia oceanside where my relatives and I went to grade school. This thing my childhood friend taught me grew in time into a fine expertise which I assumed, perusing article pictures and fashion photoshoots in the earlier part of my life.  After, I initiated putting together a important marketing business filled with beautiful influences and life… Lasīt tālāk »

Егор
Viesis
Егор

Представьте, что Ваше коммерческое предложение отправлено в формы обратной связи миллиона сайтов. Как считаете, сколько заявок Вы получите? Представьте, что даже всего 1% обратили внимание на Ваше предложение, это 10 000 человек. Даже если 1% из них целевые, это 100 потенциальных клиентов, которые хотят заказать Ваш продукт. Но все зависит от Вашего направления. Например, вряд-ли предпринимателю из Санкт-Петербурга будет интересна доставка пиццы в Сочи. Но если Вашу услугу можно заказать онлайн или у Вас B2B направление (любые услуги, в которых целевая аудитория другие компании/предприниматели), то такая реклама идеально для Вас подойдет. Например, Вы фрилансер, маркетолог, у Вас интернет-магазин или даже… Lasīt tālāk »

Алексей
Viesis
Алексей

Помогаем закрывать it вакансии в 2-3 раза дешевле агенств.
Работаем по договору.
Интересует? Свяжитесь с нами, отправим подробную информацию.
Наш E-mail: vyjrswdthgppse@mail.ru
Вынуждены использовать “левую” почту, чтобы рассылка не запятнала репутацию компании.
Диалог сможем продолжить в любом удобном для Вас мессенджере.