„Baložu pilni pagalmi” izdod albumu „Stacija mums”

Grupas skanējums jaunajā albumā ir krietni atšķirīgs no tā, kādu esam pieraduši dzirdēt līdz šim. “Tas ir tieši tik savādāks, lai kļūtu mums visiem kā patīkams pārsteigums un bezgala saistošs piedzīvojums,” stāsta grupas virzītājspēks Māris Šverns.

“Manuprāt, jaunais albums ir kas nebijis baložu vēsturē. Tas ir piesātināts ar dažādiem muzikāliem virzieniem, kuros ir eksperimentēts ar skaņu, ritmiem un dziesmu uzbūvi kā tādu. Noteikti kopējā noskaņa ir kļuvusi vēl raupjāka, bet vienlaikus saglabājot sava veida švernisko trauslumu. Eksperimenti ar basa solo partijām, daudzslāņaina vokālā līnija un citas vēl nepieredzētas lietas vijas cauri visam albumam, kalpojot par izaicinājumu pašai grupai. Kā teiktu Rainis, pastāvēs kas mainīsies,” pārvērtības skaidro grupas basģitārists Klāvs Lauls.

Albumā apkopotas deviņas jaunas dziesmas. Interesanti, ka par dziesmu nosaukumiem izraudzīti personvārdi, kuru nēsātājiem ir nozīmīga vieta “Baložu pilni pagalmi” daiļradē un attīstībā, jeb tie izmeklēti, mūziķu pašu vārdiem, par godu visiem mums, kas meklējam un arī atrodam sev radniecīgas dvēseles šaipus un taipus mikrofona. “Nosaukt visus šeit nav iespējams, tādēļ izvēle pilnīgi nejauši krita uz šiem deviņiem,” atklāj Šverns.

Sestdienas koncertā būs dzirdamas gan jaunās, gan arī par klasiku kļuvušās “Baložu pilni pagalmi” dziesmas. Jauno albumu izdod “Naba Music”.

“Nabaklab” atrodas Zigfrīda Annas Meierovica bulvārī 12, pasākuma sākums plkst. 21:00.

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar