Grupa «Krasts» ieskaņo jaunu dziesmas «Tavas saknes tavā zemē» versiju

Kad pirms vairāk nekā trīsdesmit gadiem «Mikrofona» dziesmu aptaujā izskanēja grupas «Krasts» dziesma «Tavas saknes tavā zemē», tā kļuva par vienu no Atmodas laika patriotisma un tautas emocionālā pacēluma muzikālajiem simboliem.

«Eināra Kizjalo mūzikā ietērptais Vizmas Belševicas dzejolis «Tavas saknes tavā zemē» ir kā precīzi formulēts notikumu un vērtību atspoguļojums visos vēstures posmos latviešu tautai. Esam pārliecināti, ka šī dziesma ar savu aktualitāti ir pelnījusi iegūt jaunu skanējumu,» pauž grupas «Krasts» kādreizējais ģitārists un dziesmas izpildītājs Aivars Auseklis.

Lai īstenotu ieceri un radītu dziesmas jauno skanējumu, A. Auseklis uzmeklēja vēl vienu «Krasta» kādreizējo dalībnieku – Modri Laizānu, (vēlāk darbojies grupās «Labvēlīgais tips», «Jukebox», «Turaidas roze», «Marhils un draugi»), kā arī pieaicināja komponistu, mūzikas producentu, aranžētāju un taustiņinstrumentālistu Kristapu Krievkalnu un sitaminstrumentālistu Miķeli Vīti, kurš sadarbojies ar Laimu Vaikuli, Jāni Stībeli, «Riga Gospel Choir», «Melo-M» un daudziem citiem.

«Dziesma, kura reiz jau ir izpelnījusies klausītāju atzinību, atkal aicina ieklausīties un iedziļināties dzejoļa pamatvēstījumā, atceroties, ka – tavas saknes tavā zemē. Ar šiem vārdiem īpaši vēlamies uzrunāt ārpus Latvijas dzīvojošos tautiešus,» uzsver A. Auseklis.

Grupa «Krasts» atjauninātā skanējumā arī turpmāk piedāvās klausītājiem pārlūkot gan grupas zināmo daiļradi, gan izdzirdēt agrāk nepublicētus grupas ražīgākā dziesmu autora Eināra Kizjalo skaņdarbus.

Foto & video: publicitātes

TOP Komentāri

avatar