Aptauja: vislielāko interneta trūkumu izjustu iedzīvotāji pēc 60 gadu vecuma

Internets mūsu ikdienā ieņem ļoti būtisku vietu, piemēram, 80% Latvijas iedzīvotāju atzīst, ka viņi nevar iedomāties dzīvi bez interneta, jo tad viņi justos ierobežoti, liecina “Tele2” un “Berg Research” veiktā Latvijas iedzīvotāju aptauja. Lielāku interneta trūkumu izjustu gados vecākie iedzīvotāji, kas sasnieguši 60 un vairāk gadu vecumu – tā domā 85% aptaujāto senioru.

Tikai 9% atzīst, ka varētu iztikt bez interneta un dzīve tad būtu labāka. Biežāk pozitīvi par iespēju dzīvot bez interneta atsaucas jaunieši vecumā no 18 līdz 29 gadiem un cilvēki ar augstiem ienākumiem.

“Mūsdienās modernās tehnoloģijas, t.sk. internets ir kļuvušas par neatņemamu ikdienas sastāvdaļu. Turklāt tas neattiecas tikai uz ekonomiski aktīvajiem iedzīvotājiem vai jauniešiem, bet arī senioriem, kuri arvien vairāk apgūst tehnoloģijas, lai varētu ērti sazināties ar saviem tuviniekiem, izklaidētos un norēķinātos par dažādiem pakalpojumiem. Turklāt tieši seniori ir tā vecuma grupa, kurā visstraujāk aug mobilā interneta lietošanas telefonos,” stāsta “Tele2” komercdirektors Raivo Rosts.

Atbildot uz jautājumu, kā cilvēks justos, ja viņam nebūtu interneta, 40% atbildēja, ka justos garlaikoti, 18% justos mierīgi un 15% – brīvi. Laimīgi bez interneta justos vien 2% respondentu.

“Domāju, ikvienam ir skaidrs, ka internets un modernās tehnoloģijas mūsu ikdienā ir uz neatgriešanos, tādēļ būtisks ir jautājums, kā mēs tās lietojam un cik jēgpilni, jo ir būtiski saglabāt balansu. Ikvienam ir svarīgi apzināties ļoti vienkāršu patiesību – tehnoloģijām ir jākalpo cilvēkam, nevis otrādi,” atzīst R.Rosts.

Attēls: publicitātes

TOP Komentāri

avatar