Andra Levite pateicās tiem, kuri sniedz atbalstu cilvēkiem ar invaliditāti

Starptautiskajā cilvēku ar invaliditāti dienā, 3. decembrī, Valsts prezidenta dzīvesbiedre Andra Levite piedalījās “Gada balva cilvēku ar invaliditāti atbalstam 2022” ceremonijā un pasniedza balvas nominācijā “Uzdrīkstēšanās”. 

Nominācijā “Uzdrīkstēšanās” galveno balvu individuālā snieguma kategorijā saņēma Velga Polinska, savukārt galveno balvu kolektīvā snieguma kategorijā saņēma biedrība “Tepat un kopā”. Ar atzinības rakstiem šajā nominācijā apbalvoja Sigitu Sakoviču un biedrības “Latvijas bērniem ar kustību traucējumiem” un “Krikša draugi”. 

Andra Levite uzrunājot nominācijas balvu saņēmējus: 

“Man ir gods un prieks pasniegt balvu kategorijā “Uzdrīkstēšanās”. Ticiet man – uzdrīkstēties nav viegli. Bet, ja to dara, tas var būt elpu aizraujoši. 

Mūs visus nodarbina jautājums – kādu mēs vēlamies redzēt pasauli, mūsu Latviju, mūsu ikdienu? Un labā ziņa ir tā, ka, katru rītu pamostoties, man, jums, tuviem un svešiem cilvēkiem, nevalstisko organizāciju un valsts iestāžu darbiniekiem ir iespēja pieņemt lēmumu, kā pasauli, Latviju un mūsu ikdienu padarīt labāku, cilvēciskāku, mierpilnāku, tīrāku un iekļaujošāku. 

Jūs esat piemērs visiem tiem, kuri vēl ir aizmiguši un kuri, rītos ceļoties, cerams, pieņems pareizos lēmumus un sāks rīkoties. Sabiedrība ir jums pateicīga par jūsu nostāju un jūsu konkrēto ieguldījumu mūsu visu kopējā labumā. Sirsnīgs paldies!”

“Gada balva cilvēku ar invaliditāti atbalstam 2022” godināja cilvēkus, biedrības vai uzņēmumus astoņās nominācijās: “Uzdrīkstēšanās”, “Nodarbinātības veicinātājs”, “Sociālo tīklu balss”, “Izglītotājs”, “Bērnu un jauniešu iedvesmotājs”, “Gada palīgs”, “Pieejamas vides iniciatīvas” un “Kultūras vēstnesis”. 

Gada balvai pretendentus varēja izvirzīt ikviens Latvijas iedzīvotājs. Iesniegtos pieteikumus vērtēja žūrija, kuras vidū bija ar Valsts prezidenta dzīvesbiedre Andra Levite. “Gada balva cilvēku ar invaliditāti atbalstam 2022” rīko Latvijas Republikas Tiesībsarga birojs. 

Foto: Dāvis Doršs, Valsts prezidenta kanceleja.

TOP Komentāri

avatar