Svētku brīvdienās policisti atkārtoti veiks masveida reidus

Neskatoties uz policistu centieniem vairot drošību uz ceļa, aizvien ir gana daudz neapdomīgu satiksmes dalībnieku. Kā vēsta pagājušo svētku brīvdienu statistika, sākot jau ar 23.decembri notikuši 382 ceļu satiksmes negadījumi, kuros cieta 40 cilvēki, bet 6 gāja bojā. 993 transportlīdzekļu vadītāji bija pārsnieguši atļauto braukšanas ātrumu, bet 73 bija sēdušies pie stūres alkohola reibumā.

Masveida reidos policisti sekos līdzi ne tikai transportlīdzekļu vadītājiem, bet arī tam, lai kājāmgājēji un velosipēdisti pa ceļu pārvietotos droši un būtu labi pamanāmi pārējiem satiksmes dalībniekiem un neapgaismotos ceļa posmos, kā arī ārpus apdzīvotām vietām, lietotu atstarojošo vesti vai apģērbu, kurā iestrādāti gaismu atstarojoši elementi.

Valsts policija atgādina transportlīdzekļu vadītājiem izvēlēties ziemas apstākļiem atbilstošu transportlīdzekļu vadīšanas stilu un nepārsniegt atļauto braukšanas ātrumu, lai nepieciešamības gadījumā savlaicīgi varētu transportlīdzekli apturēt un izvairīties no iespējamā negadījuma.

Tāpat likumsargi aicina transportlīdzekļu vadītājus svinēt svētkus apdomīgi un nesēsties pie stūres, ja iepriekš lietots alkohols, kā arī nepārsniegt atļauto braukšanas ātrumu un ievērot citus ceļu satiksmes noteikumus, lai droši nonāktu ceļa mērķi un gaiši pavadītu svētkus kopā ar mīļajiem.

TOP Komentāri

avatar