Pērn pieaudzis vilcienu pasažieru skaits

2013.gadā ar vilcieniem kopumā pārvietojušies par 12 872 pasažieru vairāk nekā gadu iepriekš. Kopējais pasažieru skaits 2013.gadā vilcienos bija 19,42 miljoni. Salīdzinoši gadu iepriekš vilcienu par savu pārvietošanās līdzekli bija izvēlējušies 19.41 miljons pasažieru.

Pirmajos vasaras mēnešos izdevās nozīmīgi palielināt pasažieru plūsmu un jau jūnija mēnesī elektrovilcienu pasažieru skaits pieauga par 5,44%, bet dīzeļvilcienu – par 5,83%.

Turpmākajos mēnešos pasažieru skaita pieaugums vairs nebija tik straujš, tomēr e talona ieviešana Rīgas robežās 2013.gada oktobrī deva jaunu pasažieru pieplūduma vilni, jo vilcienu kā savu ikdienas pārvietošanās līdzekli sāka izmantot daudz vairāk rīdzinieku.

“Esam ļoti gandarīti par aizvadītā gada rezultātiem,” saka AS “Pasažieru vilciens” valdes priekšsēdētājs Artis Birkmanis. “Pagājušā gada laikā esam daudz strādājuši pie uzņēmuma attīstības un tas ir devis rezultātus. Vilcienu kustības grafiku organizēšana atbilstoši pasažieru vajadzībām, balstoties uz plūsmas analīzes rādītājiem, kā arī papildu servisu ieviešana nodrošināja pasažieru skaita pieaugumu un paaugstināja vilciena kā droša un precīza pārvietošanās līdzekļa popularitāti. Pasažieru pārvadājumu dati tikai vēlreiz pierāda – vilciens ir viens no svarīgākajiem sabiedriskā transporta veidiem mūsu valstī.

Savukārt lielais e talona lietotāju skaits apliecina, ka vilciens ir ideāls transporta līdzeklis arī ātrai nokļūšanai līdz galamērķim Rīgas robežās. Mūsu pasažieri augstu vērtē gan iespēju sasniegt galamērķi laikā, gan arī ieviestos papildus pakalpojumus – bezmaksas interneta pilotprojektu, Komforta klases vagonu. Tādēļ ar nepacietību gaidām kā modernizētos dīzeļvilciena sastāvus, tā arī jaunos vilcienus, kas ievērojami uzlabos pasažieru komforta līmeni. Pirmo modernizēto dīzeļvilciena sastāvu ceram sagaidīt jau šī gada beigās, savukārt jauno vilcienu konkursa piedāvājumus saņemsim šī gada 27.martā, jo pēc pretendentu lūguma kvalitatīvākai piedāvājumu izstrādei tika pagarināts to iesniegšanas termiņš”.

Foto: incukalns.lv

TOP Komentāri

avatar