Iecerēts rekonstruēt bijušo atkritumu izgāztuvi „Kleisti”

Rīgas domes Mājokļu un vides departaments (RD MVD) ir izsludinājis iepirkumu par bijušās pilsētas atkritumu izgāztuves „Kleisti” rekultivācijas projekta izstrādāšanu un būvdarbu veikšanu. Rekultivācija samazinās atkritumu negatīvo ietekmi uz vidi un novērsīs tālāku vides piesārņojumu, kā arī tiks iegūta apzaļumota un sakopta ainava 4,5 ha platībā.

Iepirkuma procedūras dokumentus var saņemt RD MVD (Brīvības ielā 49/53) līdz 27. janvāra plkst. 10.00. Bijušās atkritumu izgāztuves „Kleisti” rekultivācija projektu vadīs RD MVD, kas ir noslēdzis vienošanos ar Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju par Kohēzijas fonda līdzekļu piesaisti. Projekta kopējais finansējums ir 1 671 907 eiro, no kuriem Rīgas domes finansējums ir 835953.50 eiro, bet Kohēzijas fonda finansējums ir 835953.50 eiro.

Bijušās pilsētas atkritumu izgāztuves „Kleisti” rekultivācijas projektu paredzēts īstenot līdz 2015. gada 1. oktobrim.

2011. gadā pēc RD MVD pasūtījuma tika veikta vides kvalitātes stāvokļa izpēte slēgtajā „Kleistu” izgāztuvē un tās tuvākajā apkārtnē. Izgāztuves teritorijā tika konstatēts intensīvs atkritumu slāņa un gruntsūdens piesārņojums. Lai samazinātu iespējamo ietekmi uz vidi, iecerēts pārvietot sausos atkritumus, nosusināt ūdens piesātināto zonu un veikt teritorijas rekultivāciju – atkritumu kalns tiks pārsegts ar ūdensnecaurlaidīgu segumu, ierīkojot drenāžas sistēmu gruntsūdeņu savākšanai un novadīšanai, un tas tiks apzaļumots.

Iveta Mazūre, RD MVD Sabiedrisko attiecību speciāliste

Foto: fotokvartals.lv

TOP Komentāri

avatar