Zivis, čili pipari, kefīrs un kūkas – “Gandrīz ideālās vakariņās” pulcēsies pārtikas ražotāji

Šīs nedēļas “Gandrīz ideālās vakariņās” piedalīsies četri uzņēmēji, kuri saistīti ar pārtikas produktu audzēšanu un ražošanu. Arktisko paliju audzētājs Lauris Apsis, kefīra ražotāja Oksana Dāve, čili piparu audzētājs Ronalds Kreilis un lokālo delikatešu ražotāja Madara Batarāga – tik dažāda šonedēļ būs vakariņu četrotne.

Pirmdienas namatēvs būs Lauris Apsis, kurš kopā ar brāli vada uzņēmumu, kas Latvijā audzē arktiskās palijas. Vakariņu viesi būs izteikuši prognozes, ka Lauris viņiem varētu piedāvāt ne tikai zivs uzkodu un pamatēdienu, bet arī zivs desertu. Vai tā tiešām notiks? To būs iespēja redzēt pirmajā šīs nedēļas vakarā. 

Atšķirībā no pirmā vakara, kurā viesi baudīs pamatīgus ēdienus, otrajās vakariņās par citādākiem ēdieniem un viesu izklaidi parūpēsies zaļo griķu fermentētā kefīra ražotāja Oksana Dāve. Viesi tiks cienāti ne tikai arī pašas darināto kefīru, bet arī mācīsies baudīt netradicionālas garšu kombinācijas un produktus teju no visas pasaules. Viņas gatavotajās vakariņās nebūs gaļas ēdienu, bet meditācija par apzinātu ēšanu – gan. 

Trešdienas vakars tiks aizvadīts pie diplomētas pavāres un pašmāju gardumu ražotājas Madaras Batarāgas. Viņa savus vakariņu viesus lutinās ar smalkām garšu niansēm, īpašu uzmanību pievēršot dažādām mērcēm. Desertā Madara viesus aizvedīs garšu ceļojumā uz kūku un krēmu pasauli.

Nedēļa noslēgsies uz pikantas garšas nots, jo viesus pie sevis uzņems vairāk nekā 40 čili piparu šķirņu audzētājs un čili produktu tirgotājs Ronalds Kreilis. Vakariņu viesiem būs iespēja izbaudīt pikanto ēdienu skalas dažādās pakāpes un pārbaudīt savu noturību pret asiem ēdieniem. Kurš no dalībniekiem apraudāsies no ugunīgajiem ēdieniem? Tas būs redzams nedēļas noslēdzošajās vakariņās.

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar