Dziesma “Gaismu vai Tumsu”, kā aicinājums pielikt punktu vardarbībai

Mūziķis Ritvars iestājies par Iniciatīvu, lai nevienā valstī vairs neeksistētu komunistiskais režīms ar savas ļaunās varas kontroli.  Šī dziesma ir domāta tam, lai cilvēks uz mirkli apstātos un apzinātos, ka mēs esam tie kas var mainīt pasauli. Tikai mums ir jābūt skaidrai nostājai.  Radot to, man sirds bija pilna ar to cik daudz šausmīgas lietas notiek mūsu pasaulē. Radot šo skaņdarbu, es cilvēkā gribēju raisīt pārdomas, ka uz katra soļa viņam ir izvēle – nostāties notikumiem vienā vai otrā pusē.

Nu jau ir pagājis gads , kopš aktīvi cenšos atbalstīt Iniciatīvu “Latvija nosoda komunistisko režīmu noziegumus, bez izņēmumiem”. Ir laiks Latvijai un arī citām valstīm parādīt skaļu un skaidru nostāju par to, ka komunistisko valstu ļaundarībām ir jāpieliek punkts. Es ticu, ka tas arī  varētu palīdzēt parādīt citām valstīm, kas ir netieši komunistiskie režīmi,  ka ir valstis kā Baltkrievija un citas, kas pieņēmušas un adoptējušas tādas  varas pārņemšanas un darba metodes,  lai gan šķietami tās ir demokrātiskas valstis.

Vara pieder tautai, jo tie ir cilvēki, kas uztur valsti un tautsaimniecību. Ja tauta iebilst par kaut ko, vai ja tā kaut ko vēlas, tai nedrīkst būt atņemta rīcības brīvība, kā arī to nedrīkst pakļaut brutālām represijām. Jau gadiem aktīvi runājot par cilvēktiesību pārkāpumiem pret Faluņgun praktizētājiem Ķīnā, esmu sapratis, ka valstīs kurās eksistē komunistiskās ideoloģijas izpausmes, vienīgā palīdzība ir no cilvēkiem ārpusē. Savā laikā, kad Latvija vēlējās atgūt neatkarību, tieši kopīgs Baltijas, Ziemeļvalstu, ASV, Islandes un Taivānas atbalsts uz Neatkarību bija ļoti nozīmīgs apstāklis.  Tā bija nostāja, kas kā dārdi nošalca par mūsu kopīgu nostāju būt brīviem. Tādēļ ticu, ka mūsu kopīgs atbalsts un skaļi pateikts vārds publiskajā telpā ar Iniciatīvu “Latvija nosoda komunistiskā režīma noziegumus, bez izņēmumiem” šodien palīdzētu cilvēkiem citās valstīs nākotnē.

Dziesmas ieraksts noticis Ritvara personīgajā studijā, bet dziesmas skaņu celiņu apstrāde notika Kreisā Krasta studijā.

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar