Zaļie brokastu burrito

Kādus brokastu ēdienus pagatavot bērniem, kas bauda vasaras brīvlaiku vai nesteidzīgu atpūtu vecāku atvaļinājuma laikā, ja brokastu gatavošanai nevaram vai negribam veltīt daudz laika, taču mazie brokastotāji ir pietiekoši izvēlīgi un kārtējā omlete vai desmaize nederēs? Nacionālais pārtikas mazumtirdzniecības tīkls ELVI kopā ar uztura speciālisti Jevgēniju Jansoni piedāvā divas viegli pagatavojamu un garšīgu brokastu ēdienu receptes, kas ļoti patiks bērniem un nodrošinās labu dienas sākumu arī pieaugušajiem!

Zaļie brokastu burrito

Gatavošanas laiks 20 min

Lai gatavotājus nenobiedē dažādās sastāvdaļas – šie burrito ir ātri un viegli pagatavojami, turklāt bagāti ar daudzveidīgām un vērtīgām uzturvielām!

Sastāvdaļas (4 porcijām)

1/2 brokoļa

1 tējk. rapšu vai olīveļļas

4 olas

1 ēdamk. sviesta

4 pilngraudu tortiljas

1 nogatavināts avokado

sāls un melnie pipari pēc garšas

Mērcei:

200 g zaļo zirnīšu (var izmantot saldētos)

sauja piparmētru

1 ēdamk. maskarpone vai jebkura cita krēmsiera

sāls, pipari pēc garšas

Pagatavošana

  1. Sadaliet mazās ziedkopās brokoli. Sakuliet olas.

  2. Uzvāriet zaļos zirnīšus kopā ar piparmētru lapām un kātiem (būs fantastiska smarža, zirnīši perfekti sader ar piparmētrām).

  3. Piparmētras izņemiet ārā, bet karstus zirnīšus sablenderējiet vai sastampājiet kopā ar krēmsieru, pievienojot sāli un piparus.

  4. Uz pannas izkausējiet sviestu. Periodiski apmaisot, sacepiet tajā olu kulteni ar sāli un pipariem. Noņemiet to no pannas!

  5. Uzlejiet uz pannas tējk. eļļas, aptuveni 2-3 minūtes apcepiet tajā brokoļus, lai brokoļi paliek koši zaļi, bet vēl arvien ir kraukšķīgi.

  6. Sagrieziet kubiņos avokado.

  7. Katru tortilju uzsildiet uz pannas aptuveni 20 sekundes. Uzklājiet uz tām olu kulteni, brokoļus, avokado un nedaudz zaļo zirnīšu mērces. Salokiet tortiljas!

  8. Sagrieziet piepildītās tortiljas uz pusēm vai mazākos gabalos un baudiet!

TOP Komentāri

avatar