Visi VSAA e-pakalpojumi turpmāk būs pieejami vienuviet

No 10. augusta valsts pārvaldes pakalpojumu portālā Latvija.lv ikvienam interesentam būs iespēja lietot jaunu Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūras (VSAA) e-pakalpojumu “VSAA informācija un pakalpojumi”. E-pakalpojumam ir jauns dizains, un tajā apvienoti līdz šim portālā pieejamie VSAA e-pakalpojumi, tādējādi atvieglojot lietotājiem nepieciešamās informācijas atrašanu.  

Līdz šim portālā www.latvija.lv bija pieejamas 12 VSAA e-izziņas un atsevišķi vēl e-pakalpojums “E-iesniegums VSAA pakalpojumiem”, kas piedāvā aizpildīt un iesniegt 33 dažādus e-iesniegumus pakalpojumu saņemšanai. Tagad tas viss būs pieejams vienkopus jaunajā e-pakalpojumā. Tas izstrādāts, lai uzlabotu VSAA informācijas un pakalpojumu pieejamību un saprotamību interneta vidē. Līdz šim dati portālā ww.latvija.lv bija izvietoti fragmentēti un nedeva iespēju iegūt skaidru un saprotamu informāciju par VSAA sniegtajiem sociālās drošības pakalpojumiem un tos ietekmējošiem faktoriem dažādās dzīves situācijās.

“Bērna piedzimšana, darba zaudēšana, slimība ir dzīves situācijas, kurās pienākas valsts atbalsts, un ir svarīgi to saņemt ātri un ērti. Ar šādu mērķi esam izveidojuši jauno e-pakalpojumu. Mēs ceram, ka piedāvātais risinājums ne tikai rosinās VSAA pakalpojumu saņemšanai aizvien vairāk izmantot interneta vidi, bet uzlabos arī iedzīvotāju informētību un prasmes savu finanšu plānošanā,” skaidro VSAA direktore Inese Šmitiņa.

Viens no lielākajiem ieguvumiem, ko sniedz jaunais e-pakalpojums, ir iespēja vienkāršā veidā iegūt informāciju par pensiju pirmajā un otrajā līmenī uzkrāto pensijas kapitālu, kā arī katram pašam modelēt savu iespējamo pensijas apmēru, izmantojot gan VSAA datus, gan paša lietotāja prognozes par nākotnes algas apmēru. Informācija par pensijām ir strukturēta, ņemot vērā dažādu vecuma grupu lietotāju intereses un vajadzības. Tas ļaus lietotājiem ērtāk pārvaldīt savas finanses un laikus plānot gudru uzkrājumu veidošanu, lai pēc iespējas atvieglotu finansiālo situāciju vecumdienās.

Tāpat jaunais e-pakalpojums piedāvā iespēju pārliecināties, vai darba devējs ir godprātīgi nomaksājis sociālās apdrošināšanas iemaksas, pieteikties pensijas, pabalstu un atlīdzības saņemšanai un pārskatīt VSAA veikto maksājumu vēsturi.

Plānots, ka gada beigās e-pakalpojums tiks papildināts ar iespēju vairākiem pakalpojumiem iegūt apmēra prognozi.

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) programmā “Dari digitāli” atgādina – šobrīd portālā pieejami jau vairāk nekā 3000 valsts pārvaldes e-pakalpojumi, kas lietotājam ļauj saņemt valsts un pašvaldību iestāžu pakalpojumus attālināti, ietaupot daudz laika un resursu.

Attēls: publicitātes

TOP Komentāri

avatar